Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 153Maak je huis écht slim met HomeKit 🏠
Cover van

Dit is de vermoedelijke prijs van Apple Arcade

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Apple Arcade prijs


Lees verder na de advertentie

In maart kondigde Apple twee nieuwe diensten aan: Apple TV+ en Apple Arcade. Met de één opent het de aanval op Netflix, met de ander hoopt het de de App Store-games een enorme impuls te geven. Nu lijkt het duidelijk wat de Apple Arcade prijs is.

Apple Arcade prijs

Apple Arcade verschijnt in het najaar, mogelijk al bij de release van iOS 13 in september. Met de gamedienst heb je voor een vast bedrag per maand toegang tot honderd betaalde games, waarvan een aantal exclusief is ontwikkeld voor Apple Arcade. Ze werken allemaal volledig offline en er zijn géén in-app aankopen.

Dankzij Guilherme Rambo van 9to5Mac is het al zo goed als zeker wat de Apple Arcade prijs is. Hij speurde in de code van de App Store-app en ontdekte dat Apple waarschijnlijk $ 4,99 per maand vraagt, inclusief een gratis proefperiode van een maand.

Omdat de dollar- en europrijzen bij diensten van Apple vaak gelijk zijn, is het waarschijnlijk dat we in Nederland € 4,99 per maand betalen voor Apple Arcade. Gezien het aanbod aan games vinden we dat een meevaller. Ook eventuele gezinsleden krijgen gratis toegang tot de games, want Apple Arcade maakt onderdeel uit van Delen met gezin.

Game-aanbod


kooptip


De iPhone 15: nu extra scherp geprijsd!


De iPhone 15: nu extra scherp geprijsd!

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Zoals gezegd heb je na de lancering van Apple Arcade in ieder geval toegang tot 100 betaalde games. Dit aanbod blijft daarna groeien. Eerder schreven we over de 31 games die zeker in Apple Arcade verschijnen. Dit zijn allemaal nieuwe games, waarvan een deel exclusief is ontwikkeld voor Apple Arcade. Grote game-ontwikkelaars doen mee, zoals Konami en Sega. Laatsgenoemde maakt bijvoorbeeld een nieuwe game van het klassieke Sonic Racing. Konami komt met een opvolger van Frogger: Frogger in Toy Town.

De spellen zijn van Apple Arcade zijn te spelen op al je Apple-apparaten: je iPhone, iPad, Mac en Apple TV. Apple heeft nog niet bekendgemaakt wanneer Apple Arcade wordt gelanceerd, maar waarschijnlijk weten we daar op 10 september (de vermoedelijke datum van de september-keynote) meer over.

Bron: 9to5Mac