Terug naar Apple bezoekt CES en spreekt in het geheim met producenten AR-brillen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple bezoekt CES en spreekt in het geheim met producenten AR-brillen

Door Koen van Ekeren15 januari 2018 10:102 min. leestijd0

Apple wordt doorgaans niet in één adem genoemd met CES, ’s werelds grootste technologiebeurs. Het bedrijf kondigt zijn producten liever aan op eigen evenementen, zoals de september-keynote. Toch was Apple wel degelijk aanwezig op de beurs in Las Vegas, meldt Bloomberg.

ar bril

Apple AR-bril

Volgens techsite Bloomberg spraken verschillende vertegenwoordigers van Apple met producenten van augmented reality-technologie. Apple was echter niet de enige tech-gigant: diezelfde leveranciers spraken ook met Google, Facebook, Snap (het bedrijf achter Snapchat) en smartphone-fabrikant Xiaomi.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Bijna al deze bedrijven hebben vergaande interesse in het maken van een eigen AR-headset, melden bronnen aan Bloomberg. Samsung en LG werken achter de schermen zelfs al aan een eerste prototype.

Toch lijkt de ontwikkeling van de AR-bril nog tijd nodig te hebben. Clay Bavor, Google’s AR-baas, stelt dat er eerst nog verschillende technologische doorbraken nodig zijn. Samsung’s Brendon Kim meent dat de technologie inclusief optica er nog niet klaar voor is en Barra, hoofd VR van Facebook, zegt dat ze ‘ver verwijderd’ zijn van een AR-headset.

‘Even revolutionair als de smartphone’

Van alle bedrijven lijken de verwachtingen van Apple’s AR-bril het meest hooggespannen. Apple’s CEO Tim Cook gaf eerder te kennen dat AR in potentie even revolutionair is als de de smartphone en zet vol in op augmented reality. Al jaren haalt het AR-experts binnen, zoals Jeff Noris van NASA.

Apple hoopt de technologie voor de bril eind 2019 klaar te hebben, zo meldde Bloomberg eerder in november. De planning is echter ‘erg agressief’ en kan nog veranderen.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »

Praat mee!

avatar