Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘Apple maakt nieuwe app voor Windows 10’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iTunes windows


Lees verder na de advertentie

Apple zou bezig zijn met het ontwikkelen van een app voor Windows 10. De nieuwe app zou al op korte termijn in de Microsoft Store moeten verschijnen, zo meldt de Italiaanse website Aggiornamenti Lumia op Twitter.

Media-apps van Apple naar Windows

Om wat voor app het precies gaat, blijkt niet uit het rapport. Maar het laat zich wel raden. Vorig jaar, bij de release van macOS Catalina, trok Apple de stekker uit iTunes op de Mac. Dit programma werd vervangen door diverse nieuwe media-apps, namelijk Muziek, TV, Podcasts en Boeken. Het synchroniseren of herstellen van je iPhone gebeurt in het vervolg via de zijbalk van Finder.

Voor Windows veranderde er niets: daar bestaat de app iTunes nog wel altijd. Maar het zou zomaar kunnen dat deze nu ook op dat platform wordt uitgefaseerd. De losse media-apps zouden dan beetje bij beetje ook verschijnen voor Windows. We verwachten dat de apps TV en Muziek dan als eerste aan bod komen, omdat die de meeste inkomsten voor Apple genereren.

Vacature bij Apple

Eind vorig jaar was er een vacature bij Apple die ook al het een en ander prijsgaf over de gang van zaken. Er werd toen gezocht naar een Senior Software Engineer die zich bezig zou gaan houden met ‘de nieuwe generatie media-apps voor Windows’. Een opvallend detail in de vacature was dat er gevraagd werd om ervaring met Xbox, de gameconsole van Microsoft. Het is duidelijk dat Apple een andere koers heeft ingezet om de doelgroep te verbreden. Vroeger had je per se een Apple-apparaat nodig om gebruik te kunnen maken van Apple’s diensten, tegenwoordig vind je een app als Apple TV ook op smart-tv’s van bijvoorbeeld Samsung. En binnenkort dus mogelijk ook op een Windows-computer.


kooptip

 

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!