Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

27-inch Apple display vertraagd: wat is de nieuwe releasedatum?

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Apple Pro Display XDR

De doorgaans betrouwbare Apple leaker Ross Young beweert in een tweet dat de lancering van het 27-inch display is vertraagd. Maar wanneer komt het product dan wél uit?

Apple 27-inch display vertraagd

Young schreef in maart al dat Apple aan een 27-inch display werkt. Toen claimde de leaker nog dat het scherm in juni zou verschijnen, mogelijk tijdens het WWDC-evenement dat dan plaatsvindt. Maar Young heeft deze verwachtingen afgelopen weekend bijgesteld. Hij denkt nu dat het display pas in oktober van dit jaar wordt uitgebracht.


Lees verder na de advertentie

De reden? Volgens Young heeft de leverancier van het scherm voor vertraging gezorgd. Quanta Computer bevindt zich namelijk in Shanghai, waar al maanden sprake is van een lockdown vanwege de COVID-19 pandemie. Vandaar dat Apple nu naar een andere leverancier en/of locatie zou zoeken om de productie te starten.

Studio Display Pro?

Het nieuwe product zou veel lijken op Apple’s Studio Display, een scherm dat afgelopen maart pas werd gelanceerd. Deze heeft een 27-inch ips-scherm met 5K-resolutie, 600 nits helderheid en meer. Terwijl van het mysterieuze toestel wordt verwacht dat hij mini-LED backlighting en een ProMotion scherm krijgt. Qua functies zouden de twee schermen identiek aan elkaar zijn.

De meeste details ontbreken helaas nog. Wat wordt bijvoorbeeld de naam van het scherm? Studio Display Pro? Zelfs het doel van het product is nog een mysterie. Wordt het een aanvulling op het Studio Display (1779 euro), of is het een vervanger van Apple’s 27-inch Pro Display XDR (5400 euro)? Door zijn voorgangers lijkt een ding wél zeker: een laag prijskaartje krijgt het display niet.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt