Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Eerste indruk Apple Studio Display: een gevoel van déjà vu

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Studio Display


Lees verder na de advertentie

Het Apple Studio Display is een 27-inch Retina-scherm voor je Mac met allerlei handige ingebouwde functies. Hoe is de beeldkwaliteit, en wat valt ons allemaal op aan de nieuwe Apple-monitor? Je leest het in onze eerste indruk van het Studio Display.

Apple Studio Display eerste indruk

De tijd vliegt: het is al zes jaar geleden dat Apple de stekker uit het Thunderbolt Display trok. Dit was het laatste betaalbare Apple-scherm, geliefd om zijn ingebouwde speakers, microfoon en webcam. Nu is er eindelijk een vervanger in de vorm van het Studio Display, en symbolisch genoeg zit er nu een stekker in die niet losgetrokken kan worden.

Een korte samenvatting van wat je met het Studio Display in huis haalt: een aluminium 27-inch ips-scherm met een 5K-resolutie en 600 nits maximale helderheid. Verder krijg je een webcam, microfoons, speakers en een Thunderbolt 4-aansluiting voor beeld én voor het opladen van je MacBook. Prijs: vanaf € 1779.

Déjà vu: de 27-inch iMac is terug?

Schakelen we het scherm in, dan komt het display wel erg bekend voor. Dat is ook niet zo gek, want het is eigenlijk het scherm van de 27-inch iMac – maar dan iets feller. Het Studio Display is zelfs beschikbaar met hetzelfde antireflectieve nanotextuurglas dat in 2020 naar de iMac kwam.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

De 5K iMac was zijn tijd gelukkig ver vooruit, en daardoor is de schermkwaliteit van het Studio Display anno 2022 dik in orde. Hij is helder, scherp en kleurecht. Het nanotextuurglas zorgt voor bijna nul reflectie, en maakt het scherm tevens wat rustiger voor je ogen – maar hij is daardoor wel nét iets minder scherp dan bij normaal glas.

Webcam, microfoons, speakers

Het Studio Display is vrij uniek qua functionaliteit: er zijn weinig andere displays met ingebouwde webcam, microfoons én speakers. Hierdoor krijg je het gemak van een iMac, zonder de iMac.

De webcam is vrij gemiddeld: verwacht geen topkwaliteit, maar gewoon een degelijk Zoomgeschikt camerabeeld. De microfoons en speakers zijn wel erg indrukwekkend. Zelfs als je een paar stappen terug doet vangen de microfoons je stem goed op, en de speakers zijn ruimtelijk en hebben zelfs een flinke bass – externe microfoons en speakers zijn hierdoor in principe onnodig.

Apple Studio Display review

Waar lopen we tegenaan na een test op de langere termijn, en is het Studio Display zijn hoge prijs waard? Dat lees je in onze volledige review van het Studio Display – en van de Mac Studio – in iCreate 139. Deze uitgave ligt vanaf 14 juni in de winkels. Wil je hem liever op je deurmat laten ploffen? Neem dan een abonnement via onze webshop.

Je kunt je ook gratis abonneren op onze nieuwsbrief, waarmee je het laatste nieuws over de Mac, iPhone en iPad direct in je mailbox ontvangt:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!