Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Eindelijk: game-emulators vanaf nu toegestaan in de App Store

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
App Store downloaden

Game-emulators zijn eindelijk welkom in de App Store! Al zit er nog wel een addertje onder het gras…

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws, zoals over de App Store? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

App Store: game-emulators

Apple brengt de laatste tijd steeds meer vernieuwingen naar de App Store. Het merendeel daarvan moet worden toegevoegd vanwege de EU – de rest van de wereld heeft er dan ook geen profijt van. Denk maar aan de komst van alternatieve appwinkels: sinds iOS 17.4 mogen iPhone-gebruikers in de EU ook apps downloaden buiten de App Store om. Maar Apple heeft ook aangekondigd dat het binnenkort mogelijk is om apps direct van websites te downloaden.

kooptip

De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil
De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Afgelopen weekend kondigde Apple wéér iets nieuws aan voor de App Store: game-emulators. Simpel gezegd is dit software (in dit geval een app) die een (oude) console nabootst, zodat je bijbehorende games van deze console kunt spelen op je smartphone. Straks kan dit dus ook op de iPhone – je vindt de emulators gewoon in de App Store. Niet alleen in de EU, maar wereldwijd.

Game-emulators bestaan al jaren, maar Apple verbiedt ze al sinds de allereerste iPhone. Tot nu dus. Apple bevestigde het nieuws in een e-mail aan ontwikkelaars, evenals in de richtlijnen voor de App Store. In laatstgenoemde staat nu namelijk: ‘Bovendien, retro game console emulator apps kunnen games aanbieden om te downloaden’. Momenteel zijn de emulators echter nog niet beschikbaar – en de vraag is wanneer dit wel gebeurt.

Voorwaarden

Om een game-emulator in de App Store te plaatsen, moeten ontwikkelaars wel aan wat voorwaarden voldoen. Ten eerste, de gebruikelijke voorwaarden van de App Store. Maar ten tweede: in de nieuwe richtlijnen staat dat ontwikkelaars van deze emulators ‘verantwoordelijk zijn voor alle software die in je app wordt aangeboden, ook moet je ervoor zorgen dat die software overeenkomt met deze richtlijnen en alle relevante wetten’.

Oftewel: de vraag is of iedere ontwikkelaar zomaar een emulator mag uitbrengen. Het lijkt er namelijk op dat alleen ontwikkelaars van de oorspronkelijke games of consoles dit mogen. Dit zou betekenen dat een bedrijf zoals Nintendo zijn eigen emulator voor de iPhone moet ontwikkelen om hun retro games te distribueren. Andere ontwikkelaars, die niets met Nintendo te maken hebben, mogen dit niet. Maar de vraag is of game-ontwikkelaars dit daadwerkelijk gaan doen. En zo ja, wanneer. De tijd zal het leren!

Wil je op de hoogte worden gebracht van het laatste nieuws over de App Store? En van ander Apple-nieuws? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: 9to5Mac