Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

App abonnement grootste ergernis iOS-gebruikers (maar ze betalen wel)

Auteur: Daan Jeuken
0 reacties
App Store


Lees verder na de advertentie

App-ontwikkelaars proberen steeds nieuwe geldbronnen aan te boren. Na de betaalde app kwam de in-app aankoop en de laatste tijd is het app abonnement aan een grote opmars begonnen. Onderzoek wijst uit dat de meeste iOS-gebruikers deze apps liefst mijden.

App Store

App abonnement

Uit het onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de iPhone- en iPad-gebruikers liever eenmalig een mooi bedrag betaalt voor een app, dan om maandelijks of jaarlijks aan terugkerende kosten vast te zitten. Keerzijde voor de app-ontwikkelaars is echter dat de prijs van een app wel de belangrijkste doorslaggevende factor is bij het downloaden van apps. Ook al zijn de reviews, screenshots en functionaliteit geweldig – als de prijs te hoog is, wordt de app niet gedownload. 

Gratis proefabonnement app

Gezien het aankoopgedrag van consumenten, is het begrijpelijk dat ontwikkelaars de app gratis aanbieden om maar geïnstalleerd te worden, en daarna proberen geld binnen te hengelen. Om je over de streep te trekken, hebben ontwikkelaars sinds kort de mogelijkheid om een gratis proefabonnement op apps aan te bieden.

iOS vs. Android


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Uit het onderzoek blijkt tevens dat iOS-gebruikers gemakkelijker de portemonnee trekken dan Android-bezitters. 45% van de iOS-respondenten had ten minste vijf betaalde apps geïnstalleerd, bij Android-gebruikers slechts 19%. Daarnaast is 46% van de iOS-gebruikers bereid een in-app aankoop te doen om reclame in apps te verwijderen, bij Android-gebruikers ligt dit op 38%. 

In-app abonnementen bekijken en opzeggen

Ben je zelf abonnementen aangegaan en heb je eigenlijk geen idee meer waar al je geld naartoe gaat? Of heb je een in-app abo dat je wilt opzeggen? Dit werkt als volgt:

app abonnement

Open in de app Instellingen je Apple ID en ga naar ‘iTunes Store en App Store’. Tik bovenin op je Apple ID en kies ‘Toon Apple ID’. Log in en scrol naar beneden, naar ‘Abonnementen’. Hier vind je in een overzicht voor welke diensten je betaalt en kun je de abonnementen direct opzeggen.