Terug naar App abonnement grootste ergernis iOS-gebruikers (maar ze betalen wel)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

App abonnement grootste ergernis iOS-gebruikers (maar ze betalen wel)

Door Daan Jeuken19 juli 2018 14:532 min. leestijd0

App-ontwikkelaars proberen steeds nieuwe geldbronnen aan te boren. Na de betaalde app kwam de in-app aankoop en de laatste tijd is het app abonnement aan een grote opmars begonnen. Onderzoek wijst uit dat de meeste iOS-gebruikers deze apps liefst mijden.

App Store

App abonnement

Uit het onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de iPhone- en iPad-gebruikers liever eenmalig een mooi bedrag betaalt voor een app, dan om maandelijks of jaarlijks aan terugkerende kosten vast te zitten. Keerzijde voor de app-ontwikkelaars is echter dat de prijs van een app wel de belangrijkste doorslaggevende factor is bij het downloaden van apps. Ook al zijn de reviews, screenshots en functionaliteit geweldig – als de prijs te hoog is, wordt de app niet gedownload. 

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Gratis proefabonnement app

Gezien het aankoopgedrag van consumenten, is het begrijpelijk dat ontwikkelaars de app gratis aanbieden om maar geïnstalleerd te worden, en daarna proberen geld binnen te hengelen. Om je over de streep te trekken, hebben ontwikkelaars sinds kort de mogelijkheid om een gratis proefabonnement op apps aan te bieden.

iOS vs. Android

Uit het onderzoek blijkt tevens dat iOS-gebruikers gemakkelijker de portemonnee trekken dan Android-bezitters. 45% van de iOS-respondenten had ten minste vijf betaalde apps geïnstalleerd, bij Android-gebruikers slechts 19%. Daarnaast is 46% van de iOS-gebruikers bereid een in-app aankoop te doen om reclame in apps te verwijderen, bij Android-gebruikers ligt dit op 38%. 

In-app abonnementen bekijken en opzeggen

Ben je zelf abonnementen aangegaan en heb je eigenlijk geen idee meer waar al je geld naartoe gaat? Of heb je een in-app abo dat je wilt opzeggen? Dit werkt als volgt:

app abonnement

Open in de app Instellingen je Apple ID en ga naar ‘iTunes Store en App Store’. Tik bovenin op je Apple ID en kies ‘Toon Apple ID’. Log in en scrol naar beneden, naar ‘Abonnementen’. Hier vind je in een overzicht voor welke diensten je betaalt en kun je de abonnementen direct opzeggen.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Daan Jeuken

Voormalig Brand Manager iCreate. Maar kan het toch niet laten om zo nu en dan over Apple te blijven schrijven.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 11
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar