Terug naar 'Android-klanten zijn loyaler dan iPhone-gebruikers'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'Android-klanten zijn loyaler dan iPhone-gebruikers'

Door Laura Grootaarts9 maart 2018 09:302 min. leestijd0

Android-gebruikers hebben een grotere merkloyaliteit dan iOS-gebruikers. Dat blijkt uit een steekproef van het Amerikaanse Consumer Intelligence Research Partners (CIRP). Het rapport laat zien dat de loyaliteit aan het Android-besturingssysteem sinds 2016 in de lift zit, en momenteel zelfs weer op het hoogste niveau ooit zit.

Loyaliteit Android zeer hoog

Bij het onderzoek is gekeken naar mensen die vorig jaar een nieuwe smartphone aanschaften. Welk percentage daarvan bleef hierbij trouw aan het besturingssysteem? Bij Android-gebruikers blijkt maar liefst 91 procent weer een nieuw Android-toestel aan te schaffen. Bij iPhone-gebruikers blijft dat percentage steken op 86 procent.

loyaliteit android en ios

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

De loyaliteit aan Android is op zich logisch te verklaren. Er zijn natuurlijk heel veel verschillende Android-toestellen. Dus als mensen zijn uitgekeken op bijvoorbeeld hun LG en overstappen naar een Samsung, blijven ze daarbij nog wel altijd trouw aan Google’s Android. Android-toestellen zijn over het algemeen ook betaalbaarder dan iPhones. Bij iOS valt er natuurlijk niet bijzonder veel te kiezen. Tot 2014 waren de rollen overigens nog omgekeerd, toen waren iOS-gebruikers meer merkentrouw.

Moet Apple zich zorgen maken?

CIRP plaatst overigens wel een kanttekening bij het onderzoek. ‘We weten dat Android meer gebruikers heeft dan iOS. Vanwege die grotere gebruikersbasis is het absolute aantal gebruikers dat overschakelt van Android naar iOS even groot of groter dan het absolute aantal gebruikers dat overschakelt van iOS naar Android. Het lijkt erop dat iOS meer voormalige Android-gebruikers krijgt dan Android voormalige iOS-gebruikers.’

Apple rolde onlangs nog een campagne uit om Android-gebruikers de overstap naar iOS te laten maken.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 11
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar