Terug naar Ook Android gaat AirTags verklikken (maar dan moet je wel updaten)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Ook Android gaat AirTags verklikken (maar dan moet je wel updaten)

Door Ward Edema3 mei 2023 09:352 min. leestijd0

Apple en Google gaan samenwerken om stalking via trackers zoals AirTags te voorkomen. Zo zijn straks ook mensen met Android veilig: dit moet je weten.

Android AirTag

AirTags en Android

De Apple AirTag is zowel een zegen als een vloek. Het kleine trackertje helpt je om je verloren spullen weer terug te vinden, zoals je sleutels of je koffer op Schiphol. Maar tegelijkertijd worden ze misbruikt voor stalking, ondanks de maatregelen die Apple daartegen genomen heeft.

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS Sonoma.

Dit heeft met name te maken met Android. Hoewel een iPhone een seintje kan geven als een onbekende AirTag je een tijdje volgt, kan een Android-telefoon dit niet. Op Android moet je met een losse app zoeken naar AirTags in de buurt. Doe je dit niet, dan kan het soms dagen duren voordat de AirTag uit zichzelf gaat piepen – en in die tijd kan een stalker je locatie bijhouden zonder dat je het weet.

Samenwerking Apple en Google

Nu gaan Apple en Google samenwerken om dit probleem tegen te gaan. De twee bedrijven hebben samen een voorstel voor een nieuwe ‘trackingstandaard’ ingediend. Deze moet in de toekomst ondersteund worden op zowel iOS als Android, zodat beide apparaten alle soorten trackers kunnen herkennen in het geval van stalking – waaronder AirTags.

AirTags Android

Andere tracker-fabrikanten, zoals Samsung, Tile, Chipolo, eufy Security en Pebblebee, hebben al hun steun uitgesproken voor de nieuwe standaard. Overige bedrijven mogen nog suggesties indienen voordat de standaard over drie maanden wordt afgerond.

AirTags op Android: software-update

Wanneer het zover is, moet je eerst je Android-telefoon bijwerken voordat hij AirTags kan herkennen. Uiteraard moet je dan ook je iPhone bijwerken voordat hij trackers van derden kan ‘zien’. Wil je weten wanneer beide updates beschikbaar komen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: Apple

Bereid je Mac voor op macOS 14

Bereid je Mac voor op macOS 14

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS 14

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
AirTags
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar