Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
nieuws AirTags

Apple brengt app uit voor Android om naar AirTags te scannen

Auteur: Ward Edema
0 reacties
AirTags Android


Lees verder na de advertentie

Apple heeft Tracker Detect uitgebracht voor Android, waarmee je naar AirTags en AirPods scant die gebruikt kunnen worden om je te tracken.

Tracker Detect

Tracker Detect zoekt naar ’trackers’, oftewel AirTags en AirPods (3, Pro en Max) die gebruikt kunnen worden om iemand te volgen. Deze apparaten kunnen bijvoorbeeld in je tas gestopt worden, waarna de eigenaar precies kan zien op de kaart waar je je bevindt.

Als zo’n apparaat zich meer dan tien minuten bij jou in de buurt bevindt zonder dat de originele eigenaar in de buurt is, dan kan de Tracker Detect-app ‘m detecteren. Vervolgens komen er opties in beeld om de tracker een geluidje af te laten spelen om hem op te sporen, of om hem helemaal uit te schakelen.

AirTags vinden op Android

Het is vrij opmerkelijk, maar Apple heeft de nieuwe Tracker Detect-app alleen uitgebracht voor Android (9 en nieuwer). Dit betekent dat het op iOS nog steeds niet mogelijk is om handmatig naar onbekende AirTags en AirPods te zoeken.


kooptip

AirTag

Deze functie leek er wel aan te komen in iOS 15.2, maar het bleek gevoelig te zijn voor misbruik. Je kon er namelijk direct AirPods van anderen mee vinden, zelfs als ze nog niet lang in de buurt waren, en als de originele eigenaar nog gewoon aanwezig was. Zo werd het dieven wel erg gemakkelijk gemaakt.

Op iOS is er echter wel een automatische beveiliging voor trackers ingebouwd. Je iPhone scant uit zichzelf naar trackers, en waarschuwt je waar nodig. Hoewel dit dus niet handmatig kan zoals op Android, beschermt je iPhone je alsnog voor deze manier van stalking.

Je downloadt de Tracker Detect-app voor Android via de Google Play Store.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: 9to5mac