Terug naar AirPort Express ondersteunt nu AirPlay 2
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

AirPort Express ondersteunt nu AirPlay 2

Door Laura Grootaarts30 augustus 2018 10:212 min. leestijd0

Apple verkoopt de AirPort Express niet meer, maar toch wordt de router bepaald niet verwaarloosd. Een update deze week brengt namelijk het gloednieuwe AirPlay 2 naar de AirPort Express.

AirPort Express met AirPlay 2

Toen eerder dit jaar bekend werd dat Apple zou stoppen met de AirPort Express, beloofde het dat er nog wel updates voor de router zouden komen. Daarbij dachten we dat die alleen het hoogstnoodzakelijke betroffen, bijvoorbeeld beveiligingsaspecten. Maar niets is minder waar: door firmware-update 7.8 ondersteunt de AirPort nu ook AirPlay 2. Dat is Apple’s nieuwe standaard voor muziek, die multiroomaudio mogelijk maakt. De update is te downloaden voor de AirPort Express 802.11n uit 2012.

AirPort Express

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Nadat je de update geïnstalleerd hebt, kun je de AirPort samen met andere AirPlay 2-apparaten waarop minimaal iOS 11.4.1 gebruiken. Hij werkt dan samen met bijvoorbeeld de nieuwere Sonos-speakers, de Apple TV en HomePod. De AirPort Express heeft geen ingebouwde speaker, maar wel een audioingang waar je een speaker aan kunt hangen. Vervolgens tik je op je iPhone of iPad in de app Woning op ‘Voeg accessoire toe’ of op het plusje rechtsboven.

AirPort Express updaten

Hoe je je AirPort Express moet updaten, lees je in onze iTip AirPort Express, AirPort Extreme & Time Capsule updaten. In iCreate 101 lees je een uitgebreid artikel over AirPlay 2.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
AirPort
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar