Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
nieuws AirPort AirPlay

AirPort Express ondersteunt nu AirPlay 2

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
AirPort Express


Lees verder na de advertentie

Apple verkoopt de AirPort Express niet meer, maar toch wordt de router bepaald niet verwaarloosd. Een update deze week brengt namelijk het gloednieuwe AirPlay 2 naar de AirPort Express.

AirPort Express met AirPlay 2

Toen eerder dit jaar bekend werd dat Apple zou stoppen met de AirPort Express, beloofde het dat er nog wel updates voor de router zouden komen. Daarbij dachten we dat die alleen het hoogstnoodzakelijke betroffen, bijvoorbeeld beveiligingsaspecten. Maar niets is minder waar: door firmware-update 7.8 ondersteunt de AirPort nu ook AirPlay 2. Dat is Apple’s nieuwe standaard voor muziek, die multiroomaudio mogelijk maakt. De update is te downloaden voor de AirPort Express 802.11n uit 2012.

Nadat je de update geïnstalleerd hebt, kun je de AirPort samen met andere AirPlay 2-apparaten waarop minimaal iOS 11.4.1 gebruiken. Hij werkt dan samen met bijvoorbeeld de nieuwere Sonos-speakers, de Apple TV en HomePod. De AirPort Express heeft geen ingebouwde speaker, maar wel een audioingang waar je een speaker aan kunt hangen. Vervolgens tik je op je iPhone of iPad in de app Woning op ‘Voeg accessoire toe’ of op het plusje rechtsboven.

AirPort Express updaten


kooptip

Hoe je je AirPort Express moet updaten, lees je in onze iTip AirPort Express, AirPort Extreme & Time Capsule updaten. In iCreate 101 lees je een uitgebreid artikel over AirPlay 2.

[relatedissue]