Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

AirPort Express ondersteunt nu AirPlay 2

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
AirPort Express


Lees verder na de advertentie

Apple verkoopt de AirPort Express niet meer, maar toch wordt de router bepaald niet verwaarloosd. Een update deze week brengt namelijk het gloednieuwe AirPlay 2 naar de AirPort Express.

AirPort Express met AirPlay 2

Toen eerder dit jaar bekend werd dat Apple zou stoppen met de AirPort Express, beloofde het dat er nog wel updates voor de router zouden komen. Daarbij dachten we dat die alleen het hoogstnoodzakelijke betroffen, bijvoorbeeld beveiligingsaspecten. Maar niets is minder waar: door firmware-update 7.8 ondersteunt de AirPort nu ook AirPlay 2. Dat is Apple’s nieuwe standaard voor muziek, die multiroomaudio mogelijk maakt. De update is te downloaden voor de AirPort Express 802.11n uit 2012.

Nadat je de update geïnstalleerd hebt, kun je de AirPort samen met andere AirPlay 2-apparaten waarop minimaal iOS 11.4.1 gebruiken. Hij werkt dan samen met bijvoorbeeld de nieuwere Sonos-speakers, de Apple TV en HomePod. De AirPort Express heeft geen ingebouwde speaker, maar wel een audioingang waar je een speaker aan kunt hangen. Vervolgens tik je op je iPhone of iPad in de app Woning op ‘Voeg accessoire toe’ of op het plusje rechtsboven.

AirPort Express updaten


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Hoe je je AirPort Express moet updaten, lees je in onze iTip AirPort Express, AirPort Extreme & Time Capsule updaten. In iCreate 101 lees je een uitgebreid artikel over AirPlay 2.

[relatedissue]