Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘AirPods Pro 2 verschijnen tijdens iPhone 14-event’

Auteur: Maurice Snijders
0 reacties
AirPods Pro 2


Lees verder na de advertentie

Het was al langer de verwachting dat Apple nog dit jaar de AirPods Pro 2 zou aankondigen, en volgens de laatste geruchten verschijnen ze komende woensdag al tijdens het ‘Far Out’-event. Het design blijft vergelijkbaar, maar er is een heel aantal nieuwe functies – én een verbeterde geluidskwaliteit.

AirPods Pro 2

Het gerucht staat in de nieuwsbrief Power On, van Bloomberg tech-reporter Mark Gurman. In tegenstelling tot wat in eerdere geruchten beweerd werd, zal het ontwerp van de AirPods Pro 2 niet wezenlijk anders zijn dan dat van zijn voorganger. Wel worden er nieuwe AirPods-features en verbeteringen doorgevoerd.

De nieuwe generatie AirPods Pro met codenaam B698 krijgt bovendien een nieuwe versie van de H1 chip (Apple’s eigen audioprocessor) en mogelijk ondersteuning voor de LC3-codec. Hierdoor zouden de nieuwe oordopjes de eerste versie zijn die Bluetooth 5.2 ondersteunen. Concreet: dit alles moet zorgen voor een stabielere draadloze verbinding, een betere geluidskwaliteit en ondersteuning van een hogere bitrate. Ook wordt verwacht dat de AirPods Pro 2 fitness-tracking krijgt.

Oplaadcase AirPods Pro 2


kooptip

oplaadcase airpods pro usb-c

De oplaadcase van de nieuwe AirPods Pro krijgt volgens Gurman een iets anders formaat. De case blijft wel 21 mm dik, maar de lengte gaat van 45,2 mm naar 46 mm en de breedte van 60,6 mm naar 54 mm. Tot nog toe was de verwachting dat de case nog steeds een Lightning-poort zou krijgen en vooralsnog geen USB-C poort. Apple analyst Ming-Chi Kuo zei afgelopen mei nog dat de eerste iPhone met een USB-C poort waarschijnlijk de iPhone 15 zal zijn. Volgens hem wil Apple op dat moment ook gelijk alle accessoires voorzien van de nieuwe aansluiting.

Maar er zijn ook geruchten dat Apple de oplaadcase van de AirPods Pro 2 nu al gaat voorzien van een USB-C poort. De website 52audio zou namelijk gelekte foto’s hebben van de nieuwe oplaadcase, waarop een USB-C poort zichtbaar is. We verwachten trouwens dat het hoesje voortaan beter traceerbaar is via de Zoek mijn-app. In het doosje zitten gaatjes die geluid produceren, dat vergemakkelijkt je zoektocht.

Far Out-event op woensdag 7 september

Het ‘Far Out’-event begint komende woensdag om 19.00 uur Nederlandse tijd. Dan wordt duidelijk of Gurman gelijk krijgt met zijn voorspellingen. Ook de prijs van de AirPods Pro 2 wordt dan bekend gemaakt. Daar heeft Gurman tot nog toe niets over gezegd. Naast de AirPods Pro 2, verwachten we ook de iPhone 14 en de Apple Watch Series 8. Wil je op de hoogte blijven van het event? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via MacRumors