Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘Nieuw design voor AirPods Pro 2? Reken er maar niet op’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
concept AirPods Pro 2 – met steeltjes


Lees verder na de advertentie

De nieuwe AirPods Pro 2 krijgen mogelijk hetzelfde design als de eerste generatie AirPods Pro. Dat betekent dus ook dat – tegen alle verwachtingen in – de steeltjes voorlopig toch nog even blijven.

AirPods Pro design

Al tijden wordt er druk gespeculeerd over de toekomstige AirPods Pro, Apple’s geavanceerde versie van de AirPods. Een van de belangrijkste geruchten betreft het ontwerp van de AirPods: dat zou compleet veranderen. De steeltjes zouden verdwijnen en er zou alleen een dopje overblijven om in je oor te doen.

Maar MacRumors trekt deze geruchten al tijden in twijfel. Zij hebben uit verschillende hoeken gehoord dat het design nagenoeg gelijk blijft, inclusief steeltjes dus. Ze hebben alle beschikbare informatie bij elkaar opgeteld, daar een 3D-afbeelding van laten maken, en komen daarbij tot de conclusie dat de steeltjes wel móéten blijven. Hoe zit dat?

Steeltjes zijn nodig voor oorsensor

Alle AirPods hebben oorsensoren die registreren of de AirPod wel of niet in je oor zit. Haal je de AirPods uit je oor, dan stopt de muziek. Stop je ze weer terug, dan start het geluid weer. De sensor die in de huidige AirPods Pro zit, wil zich nog wel eens vergissen. Dus kan het gebeuren dat de muziek weer start terwijl de dopjes in je broekzak zitten.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Apple heeft inmiddels een nieuw type sensor ontwikkeld dat een stuk beter werkt. Deze is al verwerkt in de derde generatie van de ‘gewone’ AirPods, en komt waarschijnlijk ook naar de AirPods Pro 2. De sensor zou bij de AirPods Pro 2 dezelfde afmetingen hebben en op dezelfde plek geplaatst worden als bij de AirPods 3. Dat betekent dat de AirPods Pro voorlopig nog even niet zonder de steeltjes kunnen.

AirPods Pro 2 geruchten

Inmiddels stapelen de geruchten over de AirPods Pro 2 zich op. Zo zouden ze geschikt zijn voor het beluisteren van lossless audio, oftewel muziek in de allerhoogste kwaliteit. Ook wordt er druk gespeculeerd over nieuwe gezondheidsfuncties: de oortjes zouden bewegingssensoren voor fitnesstracking krijgen.

Of MacRumors gelijk heeft voor wat betreft de steeltjes? Dat horen we waarschijnlijk ergens dit najaar. De AirPods Pro 2 worden – met of zonder steeltjes – ergens in de tweede helft van dit jaar verwacht.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: MacRumors