Terug naar ‘Nieuw design voor AirPods Pro 2? Reken er maar niet op’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Nieuw design voor AirPods Pro 2? Reken er maar niet op’

Door Laura Grootaarts2 juni 2022 10:012 min. leestijd0

De nieuwe AirPods Pro 2 krijgen mogelijk hetzelfde design als de eerste generatie AirPods Pro. Dat betekent dus ook dat – tegen alle verwachtingen in – de steeltjes voorlopig toch nog even blijven.

concept AirPods Pro 2 – met steeltjes

AirPods Pro design

Al tijden wordt er druk gespeculeerd over de toekomstige AirPods Pro, Apple’s geavanceerde versie van de AirPods. Een van de belangrijkste geruchten betreft het ontwerp van de AirPods: dat zou compleet veranderen. De steeltjes zouden verdwijnen en er zou alleen een dopje overblijven om in je oor te doen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Maar MacRumors trekt deze geruchten al tijden in twijfel. Zij hebben uit verschillende hoeken gehoord dat het design nagenoeg gelijk blijft, inclusief steeltjes dus. Ze hebben alle beschikbare informatie bij elkaar opgeteld, daar een 3D-afbeelding van laten maken, en komen daarbij tot de conclusie dat de steeltjes wel móéten blijven. Hoe zit dat?

Steeltjes zijn nodig voor oorsensor

Alle AirPods hebben oorsensoren die registreren of de AirPod wel of niet in je oor zit. Haal je de AirPods uit je oor, dan stopt de muziek. Stop je ze weer terug, dan start het geluid weer. De sensor die in de huidige AirPods Pro zit, wil zich nog wel eens vergissen. Dus kan het gebeuren dat de muziek weer start terwijl de dopjes in je broekzak zitten.

Apple heeft inmiddels een nieuw type sensor ontwikkeld dat een stuk beter werkt. Deze is al verwerkt in de derde generatie van de ‘gewone’ AirPods, en komt waarschijnlijk ook naar de AirPods Pro 2. De sensor zou bij de AirPods Pro 2 dezelfde afmetingen hebben en op dezelfde plek geplaatst worden als bij de AirPods 3. Dat betekent dat de AirPods Pro voorlopig nog even niet zonder de steeltjes kunnen.

AirPods Pro 2 geruchten

Inmiddels stapelen de geruchten over de AirPods Pro 2 zich op. Zo zouden ze geschikt zijn voor het beluisteren van lossless audio, oftewel muziek in de allerhoogste kwaliteit. Ook wordt er druk gespeculeerd over nieuwe gezondheidsfuncties: de oortjes zouden bewegingssensoren voor fitnesstracking krijgen.

Of MacRumors gelijk heeft voor wat betreft de steeltjes? Dat horen we waarschijnlijk ergens dit najaar. De AirPods Pro 2 worden – met of zonder steeltjes – ergens in de tweede helft van dit jaar verwacht.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: MacRumors

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
AirPods Pro
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar