Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iOS 16.4 bèta onthult komst AirPods 4 – of toch AirPods Lite?

Auteur: Ward Edema
0 reacties
AirPods 3


Lees verder na de advertentie

De laatste bèta van iOS 16.4 verklapt groot nieuws: de AirPods 4 komen eraan, en ze komen nog dit jaar. Of zijn het toch de AirPods Lite?

iOS 16.4 RC

iOS 16.4 is de tweede grote update voor de iPhone in 2023. De eerste bèta ervan verscheen al meer dan een maand geleden, en inmiddels zijn we bij de zogenaamde release candidate (RC) aanbeland. Dit is de laatste testversie, en daarmee is het bijna zeker dat iOS 16.4 volgende week beschikbaar is voor iedereen.

De update zit boordevol nieuwe functies, zoals gloednieuwe emoji’s, pushnotificaties voor websites, en een kersverse app: Apple Music Classical. Maar volgens een oplettende Twitteraar is er nóg iets om naar uit te kijken …

Code onthult AirPods 4

In de iOS 16.4 release candidate zit namelijk een stukje code dat verwijst naar gloednieuwe AirPods. Dat meldt Twitter-gebruiker aaronp613. Het zou gaan om model A3048, en een oplaadcase met modelnummer A2968. Daardoor weten we in ieder geval dat het níét om de AirPods Max 2 gaat, gezien die geen oplaadcase heeft. Maar om welk model gaat het dan wel?

Het meest aannemelijke is dat het om de AirPods 4 gaat. Dit zou passen bij het gebruikelijke schema tot nu toe: de AirPods 2 kwamen uit in 2019, de AirPods 3 in 2021, dus de AirPods 4 komen in … 2023! Qua vernieuwingen verwachten we vooral geleende features van de AirPods Pro 2: de nieuwe H2-chip, touch-bediening voor het wijzigen van het volume, een oplaadcase met een speakertje voor Zoek mijn, en ondersteuning voor Bluetooth 5.3.

… of toch AirPods Lite?

Er is ook nog een tweede mogelijkheid. Volgens geruchten werkt Apple aan een goedkopere versie van de AirPods, gebaseerd op de oudere AirPods 2. Deze oortjes zouden AirPods Lite of AirPods SE gaan heten, en rond de € 119 kosten. De modelnummers in iOS 16.4 zouden dus ook hiernaar kunnen verwijzen.

Hoe dan ook is de kans dus erg groot dat we in 2023 nieuwe AirPods kunnen verwachten. Wil je het laatste nieuws hierover in de gaten houden? Abonneer je dan op onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

En heb je geen zin om te wachten op een nieuw model? Dit zijn de beste prijzen op dit moment voor de huidige AirPods 3:

Bron: via MacRumors