Terug naar iOS 16.4 bèta 3 is uit: binnenkort weer een update voor jouw iPhone!
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iOS 16.4 bèta 3 is uit: binnenkort weer een update voor jouw iPhone!

Door Laura Grootaarts8 maart 2023 08:315 min. leestijd0

Er komt binnenkort een nieuwe versie van iOS 16 uit. Apple heeft de test op dit moment de iOS 16.4 bèta: daarmee wordt duidelijk welke nieuwe functies je binnenkort ook op jouw iPhone kunt verwachten. In dit artikel lees je wat er nieuw is in de iOS 16.4 bèta. Dit zijn de versies die inmiddels verschenen zijn:

iOS 16 bèta

iOS 16.4 bèta 3

Apple heeft inmiddels de derde bèta van iOS 16.4 uitgebracht. Op dit moment is de bèta voor ontwikkelaars uit, de publieke bèta zal snel volgen. Ten opzichte van de vorige bèta is er maar weinig veranderd. Er is één vernieuwing, maar de gemiddelde iPhone-gebruiker zal er weinig van merken.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Deze vernieuwing heeft te maken met het installeren van bèta’s. Apple heeft dit proces veranderd, voortaan moet je de gegevens van je Apple ID invoeren om te updaten. Zo weet Apple of je aan ontwikkelaars- of gewoon account hebt. Sommige ontwikkelaars hebben echter een gewoon en een professioneel account. Nu kun je op een iPhone met een ‘gewoon’ Apple ID specifiek voor de ontwikkelaarsbèta inloggen met een professioneel Apple ID.

Meer achtergronden over de vernieuwingen lees je in ons artikel iOS 16.4 nieuwe functies: emoji’s, meldingen van je favoriete websites en meer!

Hieronder lees je wat er nieuw was in de eerdere bèta’s van iOS 16.2.


iOS 16.4 bèta 2

iOS 16.4 beta 2

Op dinsdag 28 februari verscheen iOS 16.4 bèta 2.  De bèta is nu beschikbaar voor ontwikkelaars, de publieke bèta zal snel volgen. Ook in deze testversie zijn weer enkele vernieuwingen te vinden, hoewel het er een stuk minder zijn dan in de eerste bèta van twee weken geleden. Dit is er nieuw:

 • Pagina’s omslaan in de app Boeken. In iOS 16 verdween de animatie die het omslaan van een pagina simuleerde – iets waar veel gebruikers niet blij mee waren. Nu is de animatie terug van weggeweest!
 • Apple werkt aan Apple Music Classical. In de code zijn verwijzingen aangetroffen, waaronder het zinnetje ‘To listen in ‌Apple Music‌ Classical, you’ll need to install ‌Apple Music‌.’ Of de app voor klassieke muziek uiteindelijk ook al in 16.4 zit? We sluiten het niet uit, misschien voegt Apple het in een volgende bèta toe.
 • Meer info over garantie. Voortaan vind je in de app Instellingen een compleet menu over de garantie en AppleCare-verzekering van al je apparaten. Dit menu zat ook al in de eerste bèta, maar is nu verduidelijkt door middel van pictogrammen die weergeven wat voor apparaat het betreft.

iOS 16.4 bèta 1

Het lijkt misschien nog maar kort geleden dat Apple iOS 16.3 heeft uitgebracht, maar inmiddels wordt er al hard gewerkt aan de volgende versie van iOS 16. Op 16 februari is iOS 16.4 bèta 1 uitgekomen, in eerste instantie alleen voor ontwikkelaars. Inmiddels is ook de publieke bèta uit, en kan in principe iedereen die er belangstelling voor heeft de nieuwe functies uitproberen. Maar welke vernieuwingen zitten erin? En hoe kun je zelf de bèta downloaden?

Dit is er nieuw

Dit zijn in het kort de opvallendste nieuwe functies in iOS 16.4:

 • Nieuwe emoji’s 2023: de ezel, de gember, hartjes in allerlei kleuren: ze komen eraan! Vorig jaar werden ze al aangekondigd tijdens World Emoji Day.
 • Pushnotificaties voor websites: Je kunt je straks inschrijven voor pushnotificaties van websites. Zo ben je meteen op de hoogte als je favoriete website een nieuwsbericht plaatst. Vergelijkbaar met hoe je nu al pushberichten kunt ontvangen op de Mac.
 • Website als app: zet je vanuit Safari weleens een website als app op je beginscherm? Straks kan dat ook vanuit browsers-apps van derde partijen, zoals Chrome.
 • Nieuwe architectuur in Woning: deze nieuwe architectuur werd al eerder toegevoegd, maar werd vervolgens al snel teruggetrokken vanwege het grote aantal bugs. Poging twee nu!
 • Details energieverbruik: Heb je een iPhone 14 Pro (Max), dan heeft je iPhone een always-on screen dat altijd aan staat. Dat betekent: een hogere batterijconsumptie. Voortaan kun je bij ‘Instellingen>Batterij’ zien hoeveel accu het always-on scherm verbruikt.
 • Bèta’s downloaden. Heb je weleens een bèta op je iPhone gezet, dan weet je dat dat nogal een gefiedel is, met het downloaden van een profiel. Voortaan maakt Apple het gemakkelijker en kun je je direct vanuit de Instellingen aanmelden.

Verder zijn er nog diverse kleine verbeteringen in de apps Podcasts, Muziek en Opdrachten. Mogelijk worden er in de komende bèta’s nog nieuwe functies toegevoegd, of juist functies verwijderd.

iOS 16.4 bèta 1 downloaden

De publieke bèta is van iOS 16.4 is inmiddels beschikbaar. Om mee te doen, ga je op je iPhone naar de website van het Apple Beta Software Program en schrijf je je in. Wil je stap voor stap uitleg over hoe het vervolgens in zijn werk gaat? Lees dan ook ons artikel over het installeren van de iOS 16 bèta. Let op: doe dit niet op de iPhone die je dagelijks nodig hebt, want in bèta’s kunnen nog kleine foutjes zitten.

Wacht je liever op de officiële release? Dat kan nog even duren, we verwachten eerst nog heel wat bèta’s. Reken op maart of april. Wil je op de hoogte blijven, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
 • Handige Apple-tips
 • Altijd up-to-date
 • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar