Terug naar AirPods 4, AirPods Max 2 en AirPods Pro 3: deze AirPods komen in 2023
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

AirPods 4, AirPods Max 2 en AirPods Pro 3: deze AirPods komen in 2023

Door Annemiek Lourensen19 december 2022 14:065 min. leestijd2

De AirPods zijn ongetwijfeld Apple’s meest geliefde accessoire. Ze komen in allerlei soorten en maten – van draadloze oortjes tot luxe koptelefoons – en sinds 2019 is er ieder jaar wel weer een nieuwe versie verschenen. Wij hebben alle geruchten over de AirPods 4, AirPods Pro 3 en AirPods Max 2 op een rij gezet en vertellen je meteen welke van deze AirPods je in 2023 al kunt verwachten.

AirPods 2023

AirPods 2023: alle geruchten over de nieuwe AirPods 4, AirPods Pro 3 en AirPods Max 2

Een wereld zonder AirPods – wij kunnen het ons niet meer voorstellen. Terwijl dat eigenlijk nog niet zo lang geleden is: de AirPods werden in 2016 pas geïntroduceerd, maar nu we zes jaar verder zijn, heeft Apple al heel wat varianten uitgebracht. Zo zijn er drie generaties van het instapmodel van de draadloze oortjes – oftewel de ‘gewone’ AirPods – maar ook de premium AirPods Pro hebben al hun eerste opvolger gekregen. En dan is er nog de AirPods Max, Apple’s eerste (draadloze) koptelefoon.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Sinds 2019 brengt Apple ieder jaar minstens één nieuw setje AirPods op de markt. Volgend jaar verwachten we daarom niet anders. Met als drie mogelijke kandidaten: de AirPods 4, AirPods Pro 3 en AirPods Max 2. Hieronder hebben we alle geruchten en nieuwtjes over deze producten op een rij gezet. En we voorspellen ook alvast welke AirPods we in 2023 al verwachten te zien.

AirPods 4

AirPods vergelijken

Laten we beginnen bij de ‘gewone’ AirPods. Dit zijn de meest toegankelijke draadloze oortjes in Apple’s assortiment, met basisfuncties zoals ruimtelijke audio, waterbestendigheid en traceerbaarheid. Zo zijn ze perfect voor doorsnee luisteraars die de wereld van draadloze oortjes willen verkennen, maar hiervoor niet de hoofdprijs willen betalen.

Het meest recente model (de AirPods 3) verscheen in oktober 2021 en is daardoor iets meer dan een jaar oud. Ter vergelijking: de derde generatie kwam precies 2,5 jaar na de release van zijn voorganger, en voor de tweede generatie geldt hetzelfde. Volgen we ditzelfde patroon voor de AirPods 4, dan zouden deze rond april 2024 verschijnen.

Overigens zijn er nog maar weinig geruchten over dit model. Bij logische vernieuwingen denken wij aan ondersteuning voor Bluetooth 5,3 en LC3 Codec. Bovendien zouden deze oortjes de nieuwe H2-chip kunnen krijgen, die nu ook in de AirPods Pro 2 zit.

AirPods Pro 3

AirPods Pro 2 concept

In september 2022 werden we voorgesteld aan de AirPods Pro 2, de tweede generatie van Apple’s luxe draadloze oortjes. Waarom deze zo speciaal zijn? Onder andere door de verwisselbare dopjes, maar ze zitten ook vol functies die bij de gewone AirPods nergens te bekennen zijn. Denk hierbij aan ruisonderdrukking, de transparantiemodus en persoonlijke ruimtelijke audio. En je hebt 30 uur luistertijd. Perfect voor echte audioliefhebbers dus.

Doordat de Pro 2 nog geen jaar oud zijn, houden we het kort: de AirPods Pro 3 verwachten we in 2023 nog níét. Doorgaans zit er twee tot drie jaar tussen voordat er een nieuwe generatie van een set AirPods verschijnt, dus voor september 2024 denken we de Pro 3 nog niet te zien. Geruchten zijn er ook nog niet, al is er één ding zeker: de Lightning-oplaadpoort van het doosje gaat de schop op, met dank aan een nieuwe wetgeving binnen de Europese Unie. Wel is het onduidelijk wat hiervoor in de plaats komt: een usb-c-aansluiting of draadloos opladen?

AirPods Max 2

AirPods Max 2

Zeg je koptelefoon van Apple, dan zeg je AirPods Max. Qua functionaliteiten lijkt deze sterk op de AirPods Pro, met ruisonderdrukking, de transparantiemodus en persoonlijke ruimtelijke audio. Maar de Max is ook nog eens hartstikke stijlvol. Zo is deze over-ear koptelefoon verkrijgbaar in wel vijf kleuren, is de hoofdband gemaakt van fijn gaas en heeft het een aluminium design met stoffen oorkussens. Verder is er een wieltje voor volumebediening en een knop om je muziek te beheren.

De eerste (en vooralsnog enige) generatie van de AirPods Max verscheen in december 2020 – hoog tijd voor een upgrade dus. Zeker omdat de AirPods Pro ondertussen wat functionaliteiten hebben die de duurdere Max nog mist. Plus Apple Music ondersteunt inmiddels Lossless audio, terwijl de huidige AirPods Max dit (nog) niet kunnen afspelen. Houden we de regel aan dat een AirPods-product elke twee tot drie jaar een opvolger krijgt, dan moet 2023 het moment suprême zijn. Wellicht richting het eind van het jaar.

Toch bestaat er ook nog een doemscenario dat er überhaupt geen AirPods Max 2 komt. Concrete geruchten zijn er namelijk niet en Apple-kenner Mark Gurman beweerde afgelopen mei zelfs dat Apple geen enkele plannen heeft om een opvolger te maken. In plaats daarvan zou Apple de huidige AirPods Max wat nieuwe kleuren kunnen geven, zonder verder iets aan de hardware te veranderen. Al hopen wij toch op een opvolger met usb-c, opladen met MagSafe en waterbestendigheid.

Alles over de AirPods

Als je niet kunt wachten tot 2023, is het uiteraard ook prima om nu meteen een nieuw paar AirPods te kopen. Weet je niet zeker welke AirPods-variant bij jou past? Wij hebben een handig overzicht voor je gemaakt, waarin we alle AirPods vergelijken en we per product een advies geven.

Wil je direct op de hoogte worden gebracht zodra de AirPods 4, AirPods Pro 3 en AirPods Max 2 worden gelanceerd? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Annemiek Lourensen

(Web)redacteur iCreate. Kocht als tiener haar eerste Apple-product: een (inmiddels antieke) iPod. Hoort haar lievelingsmuziek tegenwoordig liever live.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Rico
Lezer
Rico

“De eerste (en vooralsnog enige) generatie van de AirPods Max verscheen in december 2022 – hoog tijd voor een upgrade dus. ”

Deze verscheen in december 2020 op de NL Markt. Bron: https://tweakers.net/pricewatch/1640844/apple-airpods-max-grijs/specificaties/