Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Bèta iOS 12.2 bevestigt: AirPods 2 met ‘Hé Siri’ in aantocht

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
AirPods 2 Hé Siri


Lees verder na de advertentie

Gisteravond bracht Apple een nieuwe ontwikkelaars-bèta van iOS 12.2 uit. De nieuwe versie bevat vooral verbeteringen, bugfixes en kleine uiterlijke veranderingen, maar daarnaast zit er een verstopt configuratiescherm in. Dat scherm verklapt de komst van nieuwe AirPods.

AirPods 2 met ‘Hé Siri’

Guilherme Rambo van 9to5Mac dook in de bèta van iOS 12.2 en vond een nieuw schermpje dat voor de installatie van de AirPods is bedoeld. Hierop staat duidelijk vermeld dat je met de AirPods met Siri kunt praten nadat je de magische woorden ‘Hé Siri’ hebt uitgesproken. Dat kan nog niet met de huidige AirPods en het is vrijwel uitgesloten dat Apple deze functionaliteit met een update kan toevoegen. Dus is het nu zo goed als zeker dat er nieuwe AirPods in aantocht zijn. We verwachten de definitieve versie van iOS 12.2 ergens in maart en mogelijk valt de release van de nieuwe AirPods daarmee samen. De kans dat we in de lente een keynote krijgen, wordt steeds groter.

AirPods met gezondheidsfuncties

Er gaan al langer geruchten over de AirPods 2. Naast de ondersteuning voor ‘Hé Siri’ (die nu dus bevestigd is), wordt er veel gesproken over aanvullende gezondheidsfuncties. Waarschijnlijk worden er metingen verricht met biometrische sensoren. Op die manier zou bijvoorbeeld je hartslag gemeten kunnen worden. Misschien vormen de AirPods ook juist een aanvulling op de gezondheidsfuncties van de Apple Watch. In dat geval zijn compleet andere metingen aannemelijk – misschien wel op basis van je zweet?


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Ook kun je de nieuwe AirPods draadloos opladen met een Qi-oplader. Zo een heeft Apple zelf onder de naam ‘AirPower‘ op de planning staan en het zou goed kunnen dat deze tegelijkertijd met de AirPods 2 wordt gelanceerd. Het wordt een spannend voorjaar.