Terug naar ‘Apple hoofdtelefoon weet hoe je hem draagt en past stereokanalen erop aan’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Apple hoofdtelefoon weet hoe je hem draagt en past stereokanalen erop aan’

Door Sven Lamers9 november 2018 15:162 min. leestijd0

Er gaan al een tijdje  geruchten dat Apple naast nieuwe AirPods ook een premium over-ear hoofdtelefoon wil uitbrengen. Een recent opgedoken patent toont aan dat Apple een bijzonder slimme techniek erin wil verwerken zodat deze hoofdtelefoon veel intuïtiever en beter werkt dan vergelijkbare. Zo wordt er gezegd dat het bij Apple’s hoofdtelefoon niet uitmaakt hoe je hem opzet – de oorschelpen merken vanzelf of ze op je rechter- of linkeroor zitten.

Apple hoofdtelefoon

Beamforming voor Apple hoofdtelefoon

Om dit voor elkaar te krijgen, gebruikt Apple een techniek die beamforming heet. Deze kennen we al van de HomePod. Hier zorgen microfoons ervoor dat het geluid van de slimme speaker aangepast wordt aan de kamer waarin die staat. Ook maakt de techniek Siri bij hoog volume verstaanbaar, omdat de stemfrequenties exact uit de muziek gefilterd kunnen worden.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Meer weten over HomePod?
Bekijk dit dossier

Bij een Apple-hoofdtelefoon zijn deze twee functies niet nodig, maar wordt beamforming voor andere zaken gebruikt. Elke oorschelp krijgt volgens het patent vijf microfoons. Belangrijk hierbij is dat de microfoons niet symmetrisch zijn geplaatst: zodra je iets zegt, kan er bepaald worden welke microfoons dichter bij je mond zitten en dus ook welke oorschelp op welk oor zit. Het design van de hoofdtelefoon kan verder juist wel symmetrisch worden, want het maakt dus niets uit hoe je hem draagt. Nooit meer zoeken naar de ‘L’ en ‘R’ op de hoofdtelefoon – Apple at its best.

beamforming

Storende geluiden bij telefoongesprekken

De tweede functie van de de microfoon-opstelling is iets minder spectaculair, maar desondanks heel praktisch. Zo wordt het veel gemakkelijker om achtergrondgeluiden weg te filteren. Handig bij een telefoongesprek: daar wil je dat je stem goed verstaanbaar is en dat verkeers- of windgeluiden helemaal wegvallen. En uiteraard moeten de microfoons ervoor zorgen dat de noise-cancelling tijdens muziek luisteren uitstekend werkt. Maar eerlijk gezegd … Na de geweldige geluidskwaliteit van de HomePod hadden we ook wel verwacht dat Apple ook bij zijn hoofdtelefoon voor een geweldige geluidservaring zorgt.

iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
AirPods
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar