Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Oeps: je afspeellijst in Apple Music wordt gedeeld met vreemden

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Apple Music afspeellijst


Lees verder na de advertentie

Door een bijzondere bug in iOS 16 wordt jouw afspeellijst in Apple Music gedeeld met vreemden. Dit is er aan de hand, en dit kun je er aan doen.

Vreemde afspeellijst in Apple Music

Het wolkje van iCloud lijkt soms wel een regenwolk – zo hard lekt hij de afgelopen tijd. Eind vorig jaar dook er al een opmerkelijk probleem op met iCloud voor Windows, waarbij foto’s van vreemden op computers van anderen verschenen. En nu lijkt hetzelfde probleem te spelen bij Apple Music.

Sinds midden februari zijn er namelijk meerdere meldingen van iPhone-gebruikers geweest – onder andere op Reddit – die afspeellijsten van vreemden opeens in de Muziek-app krijgen te zien. Hierdoor lijkt het probleem gekoppeld te zijn aan iOS 16.3.1, want die update kwam rond dezelfde tijd uit.

Hardnekkige bug

Een Muziek-app die vol staat met vreemde playlists, of jouw playlist met guilty pleasures die op een willekeurige andere iPhone terechtkomt, is natuurlijk verre van wenselijk. Helaas lijkt er niet een permanente oplossing voor te zijn die voor iedereen werkt.


kooptip


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Apple Music vreemde afspeellijst

Sommige gebruikers melden dat het helpt om de Muziek-app opnieuw te laten synchroniseren met iCloud. Dit doe je door in ‘Instellingen>[Je naam]>iCloud>Toon alles’ het schakelaartje achter ‘Muziek’ uit en weer aan te zetten. Dit lost dus echter niet voor iedereen de problemen op.

iOS 16.4 komt eraan

Naar verwachting komt begin volgende week iOS 16.4 uit. Of dit de bug oplost is nog niet bekend – maar de kans is aanwezig. Heb je dus last van vreemde afspeellijsten, of wil je je eigen afspeellijsten beschermen, dan kun je het beste direct updaten. Wil je een herinnering als de update er is? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via MacRumors