Terug naar Bizar: iCloud voor Windows toont soms foto’s van vreemden
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Bizar: iCloud voor Windows toont soms foto’s van vreemden

Door Koen van Ekeren22 november 2022 10:592 min. leestijd2

De software ‘iCloud voor Windows’ lijkt te maken te hebben met een ernstig beveiligingsprobleem. Er zijn klachten over beschadigde foto’s en video’s en in sommige bibliotheken duiken zelfs foto’s op van vreemden …

iCloud voor Windows privacy

Problemen bij iCloud voor Windows

Op het forum van MacRumors verschijnen meerdere klachten van iCloud voor Windows-gebruikers die problemen hebben met de opslag van foto’s en video’s. Beelden die zijn gemaakt met een iPhone 13 Pro of iPhone 14 Pro worden niet goed gesynchroniseerd.

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Video’s die op met een iPhone zijn gemaakt en vervolgens worden gesynchroniseerd met iCloud voor Windows, veranderen bij een gebruiker in zwarte video’s met scanlijnen. In sommige gevallen voegt iCloud zelfs stills toe aan video’s van onbekende bronnen – mogelijk iCloud-accounts van anderen.

Foto’s van vreemden in iCloud voor Windows

‘Er zijn mij foto’s getoond van de families van andere mensen die ik nog nooit in mijn leven heb gezien’, schrijft een iPhone 14 Pro-gebruiker. In zijn bibliotheek doken ook foto’s op van voetbalwedstrijden en andere willekeurige foto’s. ‘Dit is natuurlijk buitengewoon zorgwekkend en geeft me niet bepaald een veilig gevoel bij het gebruik van iCloud.’

Meerdere iPhone-gebruikers delen een soortgelijke ervaring. ‘Gebeurt hier ook’, schrijft iemand. ‘Ik heb een foto van iemands dochter in pyjama die opduikt in het midden van een van mijn corrupte video’s. Het is niet mijn kind …’ ‘Ik voel me een beetje beter dat minstens één ander persoon dit ook ervaart’ schrijft een ander. ‘Je voelt je een beetje gek als je mensen vertelt dat er foto’s van mensen die je nog nooit hebt gezien, in je video’s verschijnen.’

iCloud foto's

Het is niet zeker of de foto’s afbeeldingen zijn van andere iCloud-gebruikers, maar dat lijkt aannemelijk. Zoals iemand op het forum ook aanstipt, zorgt de bug mogelijk dat je in feite een video van een andere gebruiker downloadt, maar die kan jouw apparaat niet decoderen. De foto die je ziet is dan een still van de video die niet is gedecodeerd.

Een oplossing voor de bug is er nog niet, maar we verwachten dat Apple snel een update brengt om het probleem voor iCloud voor Windows-gebruikers op te lossen. Heb jij ook iets geks gezien in je bibliotheek bij iCloud voor Windows? Laat het hieronder weten in de reacties.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Niek N
Lezer
Niek N

Gebruik geen iCloud voor Windows, maar kreeg vanmorgen op m’n iPhone X ineens 2x de melding ‘Er worden mogelijk sms kosten in rekening gebracht voor het activeren van iCloud’ wat dus het vermoeden wekt dat Apple het een en ander qua beveiliging/sleutels aan het resetten is.

Schouteere rony
Lezer
Schouteere rony

Heb ik ook gehad , op mijn iPad verschenen plots in “ de app Google foto’s” foto’s van en voor mij totaal vreemde familie in een soort christelijke bijeenkomst. Geen enkel idee hoe dat daar is terechtgekomen!