Terug naar 7x dit zeggen betrouwbare geruchten over de iPhone 2019
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

7x dit zeggen betrouwbare geruchten over de iPhone 2019

Door Koen van Ekeren22 juli 2019 11:133 min. leestijd0

Over twee maanden komt Apple met de opvolger van de iPhone XR en iPhone XS (Max). Verschillende erkende Apple-insiders lieten in de afgelopen maanden hierover hun licht schijnen, waardoor er een aardig beeld is ontstaan van wat je van de iPhone 2019-modellen kunt verwachten. We zetten de belangrijkste en betrouwbaarste iPhone 2019 geruchten op een rij.

1. Drie nieuwe iPhones

2019 iPhones verbeteringen

In 2017 en 2018 presenteerde Apple drie nieuwe iPhones, in de jaren daarvoor waren het er steeds twee. Dit jaar zijn het er wederom drie, zo laten Apple-analisten weten. Weer komt Apple met twee duurdere oled-modellen en is er een budgetvriendelijke iPhone met lcd-scherm. De schermformaten blijven gelijk. Je kunt dus rekenen op de volgende toestellen:

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

  • 6,5-inch iPhone met oled-scherm.
  • 5,8-inch iPhone met oled-scherm.
  • 6,1-inch iPhone met lcd-scherm.

2. Grote camera-update

iphone 2019 dummy

De grootste verbetering van de iPhone 2019? De camera! De twee vlaggenschepen (ze heten mogelijk de iPhone 11 of iPhone XI) krijgen een camera met liefst drie lenzen, zo laten onder meer Mark Gurman en Ming-Chi Kuo weten. Bij de derde lens zou het gaan om een groothoeklens van 12-megapixel. Zo kun je betere groothoek-opnames maken en kun je beter zoomen. Ook de iPhone XR krijgt er een cameralens bij: twee in plaats van één.

Daarnaast is de selfie-camera verbeterd; die krijgt waarschijnlijk een 12-megapixelcamera. Nu doet de frontcamera het nog met 7 megapixels. Bovendien is zou de sensor voor Face ID verbeterd zijn, zodat het systeem je gezicht nog sneller herkent.

3. Tweezijdig draadloos opladen

Je AirPods, Apple Watch of iPhone (8 of nieuwer) laad je straks mogelijk op door ze op de achterkant van de iPhone 2019 te leggen. Volgens verschillende betrouwbare geruchten zouden de toestellen namelijk in staat zijn om andere apparaten draadloos op te laden. Dit wordt ook wel tweezijdig draadloos opladen of bilateraal opladen genoemd.

4. Einde van 3D Touch

Niet alles wordt beter; Apple lijkt afscheid te nemen van 3D Touch. In plaats daarvoor zou Apple bij alle nieuwe iPhones kiezen voor een vergelijkbaar systeem: Haptic Touch. Hierbij duw je niet harder, maar leg je je vinger langer op het scherm om extra functies te activeren. Deze techniek is al aanwezig bij de iPhone XR.

5. Vergelijkbaar ontwerp

Hoop je op een iPhone met een kleinere notch? Dan moet je nog een jaartje wachten. Bij de iPhone 2019 blijft de uitsnede voor de camera waarschijnlijk precies even groot. Verder verandert er ook niet zoveel aan het uiterlijk. Het opvallendste verschil is de nieuwe, blokvormige camera-module. Hier verzamelen de lenzen zich in een driehoekige opstelling, in plaats van onder elkaar.

Aan de zijkant laat de iPhone mogelijk een nieuwe mute-knop zien. Nu is de knop waarmee je je iPhone op stil zet nog vierkant en schuif je hem naar links of rechts. Bij de iPhone 11 zou deze rond zijn en beweeg je hem op en neer.

6. Andere kleuren

De iPhone XR is Apple’s kleurrijkste iPhone, en die is verkrijgbaar in twee nieuwe tinten. Apple zou de kleuren koraal en blauw schrappen; daarvoor in de plaats komen lavendel en groen.

7. Geen usb-c, maar Lightning

Lang gingen er geruchten dat de Lightning-connector van de iPhone zou plaatsmaken voor usb-c. Dat zou ook geen onlogische zet zijn van Apple, want dit gebeurde al eerder bij de iPad Pro 2018. Toch wijzen alle recente geruchten erop dat de Lightning-poort behouden blijft.

iCreate 141
iCreate 141
iOS 16 – Alle nieuwe functies uitgelegd
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar