Terug naar ‘Apple komt met een iPhone zonder notch en mét Touch ID in 2020’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Apple komt met een iPhone zonder notch en mét Touch ID in 2020’

Door Koen van Ekeren11 juli 2019 09:212 min. leestijd0

Sommige mensen vinden het spuuglelijk: de uitsnede in de bovenkant van het iPhone-scherm. Als jij tot deze groep mensen behoort, dan doe je er misschien goed aan om nog een jaar wachten met het kopen van een nieuw iPhone. Volgens een analist komt er in 2020 een volledig notch-loze iPhone.

iPhone zonder notch in 2020

Een bron aan het doorgaans betrouwbare China Times beweert dat Apple plannen heeft voor een iPhone zonder notch in 2020. In plaats daarvan is de camera verwerkt achter het scherm. Bovendien zou Face ID volledig verdwijnen – ontgrendelen doe je met Touch ID.

De techniek voor de vingerafdrukscanner is hierbij echter volledig vernieuwd. De thuisknop keert niet terug, maar het ontgrendelen doe je door je vinger op het display te plaatsen. Dankzij speciale techniek met akoestische geluidsgolven zou het hierbij zelfs niet uitmaken waar je je vinger op het scherm plaatst. Touch ID werkt dan dus op elk oppervlak.

De bron – een analist van beleggingsonderneming Credit Suisse – verwacht dat in 2021 nog alleen maar iPhones gelanceerd worden zonder een inkeping. Alle drie iPhones zouden dan werken met het zogeheten full-screen vingerprint authentication. Deze schermtechnologie zou Apple zelf ontwikkelen.

Ook de betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo heeft iets gezegd over het lot van de notch. Tegenover de Chinese website MyDrivers stelt hij dat ten minste één van de nieuwe iPhone 2020-modellen uitgerust is met een kleinere lens voor de voorcamera. Hierdoor zou de voorkant bestaan uit nog meer scherm, maar Kuo zegt niet dat de notch helemaal zal verdwijnen.

Mac voor beginners 2020
Mac voor beginners 2020
De uitgebreide handleiding die Apple je niet geeft!

iPhone 2019

Over twee maanden presenteert Apple alweer drie nieuwe iPhones, maar op een kleinere notch hoef je nog niet te hopen. Alle geruchten wijzen dezelfde kant op: de inkeping blijft dit jaar exact gelijk. Ook ontgrendel je de iPhones nog gewoon met Face ID.

Wel krijgen de iPhones allerlei andere interessante verbeteringen. Weten welke dat zijn? Neem een kijkje in het dossier over de iPhone 2019.

Alles over de iPhone 2019
Bekijk dit dossier

Bron: MacRumors.

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar