Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

‘Apple komt met een iPhone zonder notch en mét Touch ID in 2020’

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPhone zonder notch in 2020


Lees verder na de advertentie

Sommige mensen vinden het spuuglelijk: de uitsnede in de bovenkant van het iPhone-scherm. Als jij tot deze groep mensen behoort, dan doe je er misschien goed aan om nog een jaar wachten met het kopen van een nieuw iPhone. Volgens een analist komt er in 2020 een volledig notch-loze iPhone.

iPhone zonder notch in 2020

Een bron aan het doorgaans betrouwbare China Times beweert dat Apple plannen heeft voor een iPhone zonder notch in 2020. In plaats daarvan is de camera verwerkt achter het scherm. Bovendien zou Face ID volledig verdwijnen – ontgrendelen doe je met Touch ID.

De techniek voor de vingerafdrukscanner is hierbij echter volledig vernieuwd. De thuisknop keert niet terug, maar het ontgrendelen doe je door je vinger op het display te plaatsen. Dankzij speciale techniek met akoestische geluidsgolven zou het hierbij zelfs niet uitmaken waar je je vinger op het scherm plaatst. Touch ID werkt dan dus op elk oppervlak.

De bron – een analist van beleggingsonderneming Credit Suisse – verwacht dat in 2021 nog alleen maar iPhones gelanceerd worden zonder een inkeping. Alle drie iPhones zouden dan werken met het zogeheten full-screen vingerprint authentication. Deze schermtechnologie zou Apple zelf ontwikkelen.


kooptip

Ook de betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo heeft iets gezegd over het lot van de notch. Tegenover de Chinese website MyDrivers stelt hij dat ten minste één van de nieuwe iPhone 2020-modellen uitgerust is met een kleinere lens voor de voorcamera. Hierdoor zou de voorkant bestaan uit nog meer scherm, maar Kuo zegt niet dat de notch helemaal zal verdwijnen.

iPhone 2019

Over twee maanden presenteert Apple alweer drie nieuwe iPhones, maar op een kleinere notch hoef je nog niet te hopen. Alle geruchten wijzen dezelfde kant op: de inkeping blijft dit jaar exact gelijk. Ook ontgrendel je de iPhones nog gewoon met Face ID.

Wel krijgen de iPhones allerlei andere interessante verbeteringen. Weten welke dat zijn? Neem een kijkje in het dossier over de iPhone 2019.

Bron: MacRumors.