Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Gerucht: 32-inch iMac op komst, maar release nog ver weg

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iMac 2021


Lees verder na de advertentie

Apple werkt momenteel aan een grotere iMac. De enige iMac in het huidige Apple-assortiment heeft een 24-inch scherm, maar in de toekomst verschijnt er een 32-inch model. Dat schrijft Apple-kenner Mark Gurman in zijn Power on-nieuwsbrief.

32-inch iMac

Gurman wist eerder al te vertellen dat Apple bezig was met een iMac met een scherm van ten minste 30 inch. Nu spreekt hij van een 32-inch iMac. Het 32 inch-formaat komt overigens niet uit de lucht vallen: de toekomstige iMac zou hiermee hetzelfde formaat krijgen als Apple’s Pro Display XDR-monitor. Dit is Apple’s professionele beeldscherm: een Retina 6K-display met een startprijs van 5499 euro.

In 2021 verscheen de nieuw ontworpen 24-inch iMac, met vrolijke kleurtjes, een witte rand rondom het scherm en natuurlijk een Apple M1-chip. Dit betekende toen wel al vrij snel het einde van de 27-inch iMac: er is nooit een grote iMac verschenen met een Apple Silicon-chip – dit tot teleurstelling van velen. Het alternatief dat Apple tot nu toe biedt, is een Mac mini gecombineerd met de 27-inch Apple Studio Display, maar dat is natuurlijk niet zo’n mooie alles-in-éénoplossing als de iMac.

Wanneer verschijnt de grote iMac?


kooptip

Voorlopig nog even niet: volgens Gurman verkeert deze iMac nog in een vroege fase van de ontwikkeling. Je hoeft hem niet te verwachten voor het einde van 2024, en misschien wordt het zelfs 2025.

Tegen die tijd is er misschien zelfs al weer een nieuwe versie van de kleine iMac uit, want de M1-chip begint langzamerhand ook al te verouderen. Het nieuwe macOS Sonoma heeft al een enkele functie die niet werkt op M1 Macs. Deze iMac maakt volgens geruchten een sprong van de M1 naar de M3-chip – die is krachtiger en efficiënter. Deze nieuwe versie van het kleine model verschijnt waarschijnlijk begin volgend jaar al. Wil je op de hoogte blijven van het nieuws rondom deze nieuwe Macs? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: Bloomberg