Terug naar Nieuwe 27-inch iMac krijgt geniale nieuwe features
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Nieuwe 27-inch iMac krijgt geniale nieuwe features

Door Sven Lamers4 augustus 2020 17:433 min. leestijd5

Daar is-ie dan! We zaten er al een tijdje op te wachten, maar nu heeft Apple de nieuwe 27-inch iMac gelanceerd. Zoals verwacht gaat het niet om een complete redesign, en ook Apple’s nieuwe Silicon-processors zitten er nog niet in. Op het eerste gezicht lijkt het daarom een vrij conservatieve update van de hardware, maar er is meer aan de hand. Want dit moet wel een van de grootste ‘spec-bumps’ van de laatste jaren zijn. Kortom, als je nu een iMac nodig hebt, is dit hét moment om toe te slaan! We zetten even alle vernieuwingen op een rij.

iCreate 141
iCreate 141
iOS 16 – Alle nieuwe functies uitgelegd

Geweldige specificaties 27-inch iMac

De belangrijkste vernieuwingen betreft uiteraard de processor. Zoals gezegd heeft Apple nog niet ervoor gekozen om zijn eigen Silicon-chips te gebruiken, voor dit model blijft het bedrijf nog even vasthouden aan Intel. Het gaat om de tiende generatie van Intels Core i-chips, nu beschikbaar met zes tot wel tien (!) processor-kernen. De Turbo Boost bereikt nu duizelingwekkende 5,0 GHz in de snelste configuratie en is 65 procent sneller dan zijn voorgangers. Dan is het mooi meegenomen dat je er ook gelijk tot 128 GB aan werkgeheugen in kunt laten bouwen.

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Ook qua grafische kaart gaat de Mac een heel stuk vooruit met de AMD Radeon Pro 5000-serie – voor het eerst beschikbaar met 16 GB aan grafisch geheugen.

SSD en T2

Daarnaast hebben alle 27-inch iMac-modellen nu standaard een SSD. Het Fusion Drive is verleden tijd. De opslag begint bij 256 GB en kan worden uitgebreid tot 8 TB flashgeheugen. Verder beschikt de iMac nu altijd over de beveiligingschip T2.

Beter scherm met optie voor nano-textuur

Het scherm van de iMac 27-inch ondersteunt nu TrueTone zodat de kleurtemperatuur zich altijd aanpast aan het omgevingslicht. Maar dat is niet het enige leuke nieuwtje, want de iMac leert iets van Apple’s Pro Display XDR. Voor het eerst krijgt de iMac een optie voor een mat scherm, dankzij Apple’s nanotextuur-techniek. De optie daarvoor is met 625 euro niet eens heel duur. Het Retina 5K-display is hierdoor beter dan ooit.

Opnemen van geluid en video

Ten slotte krijgt de iMac 27-inch nog beter mogelijkheden om op te nemen. Er zit nu een complete microfoon-array in, dat opnames in studiokwaliteit mogelijk moet maken. En de webcam krijgt eindelijk een langverwachte update naar 1080p. In een tijd van thuiswerken zeker geen overbodige luxe.

De 27-inch iMac is per direct beschikbaar, vanaf 2099 euro. Ben je benieuwd naar onze ervaringen met deze Mac? Lees dan onze 27-inch iMac 2020 review!

Bron: Apple Newsroom

De nieuwe iPhone 14: Krijg nu tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12

De nieuwe iPhone 14: Krijg nu tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iMac
Bekijk dit dossier

5
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Gogme United
Lezer
Gogme United

Ik ben hard toe aan een nieuwe iMac, maar twijfel heel sterk of ik niet beter kan wachten totdat het model met Apple chip verschijnt (eind dit jaar waarschijnlijk).

Die iMac met Apple chip zal waarschijnlijk nóg beter/sneller gaan dan deze én dat model zal in de toekomst langer ondersteuning krijgen en voorzien kunnen worden van de nieuwste OS.

Maar je hebt ook kans dat die nieuwe allerhande kinderziektes heeft, het is namelijk de eerste machine die voorzien wordt van die chip.

Wat is wijsheid?

Alex Kesselaar
Lezer
Alex Kesselaar

Hoe zit het eigenlijk met de ondersteuning van “bootcamp”? Met een Intel-Mac lijkt me dat prima maar hoe is het geregeld met de nieuwe Apple Mac?

Bob
Lezer
Bob

Wordt warschijnlijk ondersteund maar met de arm versie van windows en daar zitten alleen maar een paar applicaties op zoals office en edge maar meer niet echt en oas over 8 jaar of zo is windows vooledig arm

Richard Hessels
Lezer
Richard Hessels

Wi zijn ook hart toe aan een nieuwe IMac die van ons uit 2009 heeft zijn beste tijd wel gehad.
Maar ook wij staan in twijfel om deze nu aan te schaffen of toch ook nog ff wachten.

Tijdens de WWDC 2020 lieten ze de nieuwe IMAC zien die met nieuwe software komt van Office met onder andere Excel en Word.
Als dit Office pakket ook bij deze IMac zit is dat zeker een pluspunt.