Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Nieuwe 27-inch iMac krijgt geniale nieuwe features

Auteur: Sven Lamers
5 reacties
iMac 2020


Lees verder na de advertentie

Daar is-ie dan! We zaten er al een tijdje op te wachten, maar nu heeft Apple de nieuwe 27-inch iMac gelanceerd. Zoals verwacht gaat het niet om een complete redesign, en ook Apple’s nieuwe Silicon-processors zitten er nog niet in. Op het eerste gezicht lijkt het daarom een vrij conservatieve update van de hardware, maar er is meer aan de hand. Want dit moet wel een van de grootste ‘spec-bumps’ van de laatste jaren zijn. Kortom, als je nu een iMac nodig hebt, is dit hét moment om toe te slaan! We zetten even alle vernieuwingen op een rij.

Geweldige specificaties 27-inch iMac

De belangrijkste vernieuwingen betreft uiteraard de processor. Zoals gezegd heeft Apple nog niet ervoor gekozen om zijn eigen Silicon-chips te gebruiken, voor dit model blijft het bedrijf nog even vasthouden aan Intel. Het gaat om de tiende generatie van Intels Core i-chips, nu beschikbaar met zes tot wel tien (!) processor-kernen. De Turbo Boost bereikt nu duizelingwekkende 5,0 GHz in de snelste configuratie en is 65 procent sneller dan zijn voorgangers. Dan is het mooi meegenomen dat je er ook gelijk tot 128 GB aan werkgeheugen in kunt laten bouwen.

Ook qua grafische kaart gaat de Mac een heel stuk vooruit met de AMD Radeon Pro 5000-serie – voor het eerst beschikbaar met 16 GB aan grafisch geheugen.

SSD en T2


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Daarnaast hebben alle 27-inch iMac-modellen nu standaard een SSD. Het Fusion Drive is verleden tijd. De opslag begint bij 256 GB en kan worden uitgebreid tot 8 TB flashgeheugen. Verder beschikt de iMac nu altijd over de beveiligingschip T2.

Beter scherm met optie voor nano-textuur

Het scherm van de iMac 27-inch ondersteunt nu TrueTone zodat de kleurtemperatuur zich altijd aanpast aan het omgevingslicht. Maar dat is niet het enige leuke nieuwtje, want de iMac leert iets van Apple’s Pro Display XDR. Voor het eerst krijgt de iMac een optie voor een mat scherm, dankzij Apple’s nanotextuur-techniek. De optie daarvoor is met 625 euro niet eens heel duur. Het Retina 5K-display is hierdoor beter dan ooit.

Opnemen van geluid en video

Ten slotte krijgt de iMac 27-inch nog beter mogelijkheden om op te nemen. Er zit nu een complete microfoon-array in, dat opnames in studiokwaliteit mogelijk moet maken. En de webcam krijgt eindelijk een langverwachte update naar 1080p. In een tijd van thuiswerken zeker geen overbodige luxe.

De 27-inch iMac is per direct beschikbaar, vanaf 2099 euro. Ben je benieuwd naar onze ervaringen met deze Mac? Lees dan onze 27-inch iMac 2020 review!

Bron: Apple Newsroom