Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Bel je 112? iPhone stuurt binnenkort je locatiegegevens mee

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
SOS-noodmelding iOS 11


Lees verder na de advertentie

Bel je 112, dan is het handig dat de meldkamer weet waar je je precies bevindt. Vanaf dit jaar stuurt je iPhone je precieze locatie automatisch mee wanneer je de nooddiensten alarmeert.

Meer weten over hoe je iPhone van pas kan komen in noodsituaties? Lees ons uitgebreide feature in iCreate 94:

[relatedissue]

Nauwkeurige plaatsbepaling dankzij AML in iOS 11.3

Ergens in 2018 gaan de Nederlandse hulpdiensten AML (Advanced Mobile Location) gebruiken, zo belooft minister Ferdinand Grapperhaus van Justitie en Veiligheid in een brief aan de Tweede Kamer. De AML-technologie zorgt ervoor dat je locatiegegevens worden getraceerd en doorgegeven zonder dat je daarvoor een extra handeling hoeft te verrichten. Nu nog wordt alleen de locatie van de gsm-mast waarover het gesprek verloopt doorgegeven aan de alarmcentrale – veel minder nauwkeurig dan AML.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

AML wordt in een aantal Europese landen al gebruikt. Tot nu toe werkt het alleen op Android, maar daar komt binnenkort verandering in. Apple brengt dit voorjaar nog iOS 11.3 uit, en dan kan ook de iPhone overweg met deze techniek. Maar er is meer …

Ook een 112-app

Het blijft niet alleen bij de invoering van AML. Er wordt ook gewerkt aan een speciale 112-app. Als je die gebruikt om de hulpdiensten te bereiken, wordt je locatie meegestuurd. Het voordeel van de app is dat er ook andere gegevens van de beller kunnen worden meegestuurd.