Terug naar Dit is het slechtste moment om een MacBook Pro te kopen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Koopadviezen

Dit is het slechtste moment om een MacBook Pro te kopen

Door Koen van Ekeren21 mei 2021 12:183 min. leestijd0

Ben je van plan om een nieuwe MacBook Pro te kopen? Doe het niet! Althans: doe het niet nú. Er zijn twee belangrijke redenen waarom je het kopen van een MacBook Pro beter kunt uitstellen.

Download de iCreate Kieswijzer

Bij het kopen van een Mac ga je niet over een nacht ijs. Een Mac is een apparaat waarmee je nog jaren vooruit wilt. Met de gratis iCreate Kieswijzer weet je zeker dat je de Mac kiest die bij jou past!

Behalve de ultieme iCloud-gids ontvang je van ons de wekelijkse Lunchbreak nieuwsbrief en af toe een aanbieding. Je kunt je altijd weer hiervoor afmelden.

MacBook Pro 2021

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €325 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wanneer een MacBook Pro kopen?

De MacBook Pro is een fantastische machine. Hij is licht, stijlvol en doet qua kracht niet onder voor de desktop-Macs. Fotoshoppen, videobewerking of andere processor-intensieve taken? De MacBook Pro kan het allemaal aan. Koop je een laptop, dan is er geen betere.

Toch is het nu niet verstandig om de MacBook Pro in huis te halen, zoals je ook leest in het koopadvies Welke Mac kopen. Het is niet alleen een beroerde timing, maar er is ook een interessanter alternatief. We noemen twee belangrijke redenen om de MacBook Pro nog niet te kopen, en vertellen wanneer het wél een goed moment is.

1. Er is een beter alternatief

Apple verkoopt momenteel drie laptops: de 16-inch MacBook Pro, 13-inch MacBook Pro en 13-inch MacBook Air. De eerste is de duurste, maar ook minst krachtige MacBook van het drietal. De 16-inch MacBook Pro verscheen in 2019 en beschikt over een verouderde Intel-processor. Niet doen dus.

Een interessantere laptop is de 13-inch MacBook Pro. Die beschikt over een M1-processor, de krachtigste chip die Apple ooit heeft gemaakt. De prestaties van de MacBook Pro met M1 zijn dan ook verbluffend; er is geen snellere laptop dan de 13-inch MacBook Pro.

Dit laatste geldt echter ook voor de MacBook Air, die dezelfde M1-chip in zich heeft. Oké, bij de Air ontbreekt wel een ventilator, waardoor de processor minder lang piekt bij intensieve taken. Toch is het snelheidsverschil met de 13-inch MacBook Pro nihil, terwijl de MacBook Air (nu in de aanbieding bij Coolblue) honderden euro’s goedkoper is. Kun je niet wachten op een nieuwe MacBook, dan is dat wellicht de interessantste optie.

2. Er komt een nieuwe MacBook Pro aan

Wacht je even met het kopen van een MacBook Pro, dan krijg je een betere MacBook, voor (bijna) hetzelfde geld. Volgens een betrouwbare Apple-insider komt Apple in deze zomer met twee nieuwe MacBook Pro-modellen. Het gaat om een 14-inch en 16-inch MacBook Pro.

De MacBooks zijn zonder meer het wachten waard. Ze zijn namelijk uitgerust met een veel snellere Apple Silicon-chip: de opvolger van de M1. Die beschikt over 10 processorkernen, in plaats van 8. Ook de gpu gaat erop vooruit: je kunt kiezen uit varianten met 16 of 32 kernen.

De MacBook Pro-modellen hebben ook een nieuw, hoekiger design. Interessant is dat er extra aansluitingen komen. Nu moet je het alleen doen met usb-c, maar bij de nieuwste MacBooks is er ook een SD-kaartsleuf en een aansluiting voor HDMI.

Wanneer kun je de MacBook Pro 2021 kopen?

Volgens de betrouwbare Apple-insider Mark Gurman verschijnen de nieuwe MacBook Pro-modellen in de zomer. Een preciezere datum is niet bekend. Kun je nog even wachten met de aanschaf, dan is dat het perfecte moment om de MacBook Pro in huis te halen.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar