Video deurbel zonder abonnement: de 4 beste opties
Veel slimme deurbellen vereisen een abonnement om de beelden te bewaren. Gelukkig zijn er uitstekende alternatieven waarbij je de extra kosten niet hebt. In dit koopadvies bespreken we de 4 beste video deurbellen zonder abonnement.
Video deurbel zonder abonnement
Sommige bekende merken, zoals Ring, bewaren de beelden alleen in de cloud wanneer je een abonnement hebt afgesloten. Dit betekent dat je wel meldingen krijgt als iemand voor de deur staat, maar dat je maandelijks moet betalen om de beelden te kunnen terugzien.
Gelukkig zijn er veel video deurbellen waarbij je niet vastzit aan een abonnement. De slimme deurbellen slaan de beelden lokaal op, bijvoorbeeld op een SD-kaart, of ze bieden gratis cloudopslag aan.
4x de beste video deurbel zonder abonnement
kooptip
Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van KPN hebt
In de afgelopen jaren hebben we veel slimme deurbellen getest in ons magazine. Hieronder vind je een overzicht van de 4 beste video deurbellen zonder abonnement.
1. Aqara Smart Video Doorbell G4
Onze favoriet van het moment is de Aqara Smart Video Doorbell G4. Hij is een van de goedkoopste uit dit overzicht (119 euro) en voor de functies die het heeft is het eigenlijk een koopje.
De deurbel heeft een 1080p HD-camera met een kijkhoek van 140 graden, verbindt via wifi en wordt geleverd met een draadloze chime die je overal in huis kunt plaatsen. De G4 kan aangesloten worden op de bestaande bedrading, of je plaatst er batterijen in. Onze ervaring leert dat je daarmee zo’n vier maanden vooruit kan.
De Aqara Smart Video Doorbell G4 is compatibel met HomeKit en ondersteunt HomeKit Secure Video om de beelden in iCloud te bewaren. Ook biedt Aqara 7 dagen gratis cloudopslag en én je kunt ervoor kiezen om de beelden lokaal te bewaren op een microSD-kaart. Die plaats je in de chime, maar je moet de microSD er wel zelf bij kopen. De app is niet al te best, maar als je de Woning-app van Apple gebruikt, maakt dat weinig uit.
Meer over onze bevindingen lees je in de Aqara Smart Video Doorbell G4 review. De deurbel kost 119 euro.
2. Eufy Video Doorbell Dual 2 Pro
Uniek aan de Eufy Video Doorbell Dual 2 Pro is dat hij twee camera’s heeft: een aan de voorkant en een die naar beneden gericht is. Zo zie je duidelijk wat er bij de voordeur afspeelt en of er een pakketje voor de deur ligt te wachten.
Wat de Eufy ook onderscheidt van concurrenten, is de mogelijkheid met lokale opslag. Met de Homebase 3 (die helaas wel prijzig is) sla je de beelden gratis lokaal op. De interne opslag van 16 GB is aan de magere kant, maar via externe opslag breid je het uit tot liefst 16 TB. De beelden zijn via een versleutelde verbinding in de Eufy-app te zien.
Handig is de oplaadbare batterij (hij gaat op een lading zo’n 6 maanden mee), waardoor hij zowel op de bestaande bedrading als draadloos te installeren is. Het grootste nadeel voor de Apple-liefhebber is dat de deurbel niet compatibel is met HomeKit. Wel kan de Eufy overweg met Alexa en Google Assistant.
In combinatie met de Homebase 3 kost de Eufy Video Doorbell 327 euro.
3. Arlo Essential Deurbel
De Arlo Essential Deurbel is een slimme deurbel met een uitstekende camera. Opvallend is de vierkante kijkhoek van 1536 x 1536 pixels en HDR. Zo bekijk je de persoon die voor de deur is van top tot teen – en scherp ook.
Ook ’s nachts heb je een duidelijk beeld van wie er voor de deur staat. Net als bij de andere deurbellen in dit overzicht is tweeweg audio mogelijk, dus je kunt via de app praten met de persoon die voor de deur staat. Leuk is de mogelijkheid om vooraf opgenomen audioberichten te versturen voor als je niet thuis bent.
Meer dan andere deurbellen focust de Arlo Essential – vooral bekend vanwege de bewakingscamera’s – zich op veiligheid. Zo kun je op afstand een alarm afspelen om indringers af te schrikken. Een nadeel van de deurbel is dat alleen aansluiten op een bestaande elektrische bedrading mogelijk is. Ook heb je voor HomeKit-ondersteuning een Arlo Smart Hub nodig, en beelden opnemen via HomeKit Secure Video is (nog) niet mogelijk.
De Arlo Essential Deurbel kost 129 euro en is te koop bij Bol.com.
4. Netatmo Smart Video Deurbel
Ook bij de Netatmo Smart Video deurbel heb je geen abonnement nodig om de beelden lokaal op te slaan. De stijlvolle deurbel ondersteunt HomeKit Secure Video, dus de beelden zijn daar te bewaren. Ze worden ook lokaal opgeslagen op een meegeleverde microSD-kaart van 16 GB. Die kun je uitgebreiden met een eigen kaart van 32 GB. Minpunt is dat de microSD in de deurbel zit. Neemt iemand je deurbel mee, dan ben je de opnamen kwijt.
Net als bij andere producten van Netatmo integreert de deurbel geweldig met HomeKit en is het design strak en minimalistisch. Het is wel goed om te weten dat de deurbel moet worden aangesloten op de bestaande bedrading, dus hij werkt niet op batterij. Ook vinden we de deurbel aan de dure kant.
De Netatmo Smart Video Deurbel kost 285 euro en is te koop bij Coolblue.
Waar moet je op letten bij het kiezen van een slimme deurbel?
Belangrijk bij het kiezen van een deurbel is om te letten op het ecosysteem dat de deurbel ondersteunt. Dit is het platform of de app waarmee je de deurbel kunt bedienen en integreren met andere slimme apparaten.
Voor Apple-gebruikers is het aan te raden om voor een deurbel te kiezen die HomeKit ondersteunt. Dit vanwege HomeKit Secure Video, een functie die je video’s versleutelt en opslaat in iCloud. Heb je al een iCloud-abonnement van 200 GB of meer, dan betaal je hier niets extra’s voor. Je kunt met HomeKit-ondersteuning ook gebruik maken van Siri, scènes en automatiseringen om je deurbel te koppelen aan je andere HomeKit-apparaten, zoals je slimme lampen.
Verder is het goed om te kijken naar de manier waarop je de deurbel kunt aansluiten. Sommige deurbellen kunnen worden gevoed door batterijen, anderen werken alleen bedraad. Andere factoren waar je op kunt letten zijn de beeldkwaliteit, de kijkhoek, de nachtzicht en of een chime inbegrepen is. Een chime is een slimme gong die via wifi is verbonden met je deurbel. Zo hoef je de deurbel niet te koppelen aan de bestaande gong.
Al een tijdje gebruik ik de Eufy. Ik heb wel een Homebase 2 inplaats van de moderne Homebase 3. Dat ik niet kan werken met de HomeKit is voor mij geen enkel probleem, omdat Eufy’s eigen ecosysteem prima werkt. Niks werkt bij mij met HomeKit, dus mis ik dit niet. Met de batterij gaat het als een zonnetje, geen gehannes met kabels. De Homebase is luidt genoeg en een extra camera of een ander Eufy beveiligingsproduct toevoegen loopt gesmeerd. Wel heb ik installatie problemen ondervonden toen mijn deurbel nieuw was. Het was niet plug en play en gaan maar, dat… Lees meer »