Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Aqara Smart Video Doorbell G4: slimme deurbel met HomeKit-ondersteuning

Auteur: Piet-Jan Lentjes
1 reacties
Aqara Smart Video Doorbell G4

Ben je ook op zoek naar een slimme deurbel, met ondersteuning voor Apple’s HomeKit? Dan ben je bij de Aqara Smart Video Doorbell G4 aan het juiste adres.

Slimme deurbellen zijn hip én handig. Wij testen de Aqara Smart Video Doorbell G4. In het doosje zit niet alleen de deurbel, maar ook de wifi Indoor Chime (dit is de bel voor binnen). Deze bel maakt draadloos verbinding met de videodeurbel. De binnenbel maakt vervolgens verbinding met internet. De deurbel werkt dus ook als je internetverbinding er even uit ligt. De Indoor Chime moet je dan met een usb-c-kabel aansluiten op het stopcontact.

Zo sluit je hem aan

Aansluiten gaat heel gemakkelijk met de meegeleverde schroeven plus schroevendraaier. De bel is aan te sluiten op de bekabeling van je bestaande deurbel. Let op: de deurbel heeft gelijkspanning nodig; sommige beltransformators leveren wisselspanning. Maar de G4 is ook met de meegeleverde batterijen van stroom te voorzien. Met de zes AA-batterijen kun je volgens de fabrikant zo’n vier maanden vooruit en hij geeft een melding als de batterijen bijna leeg zijn. Het apparaatje heeft een breed kijkveld van 162 graden en neemt op in Full HD (1080p). Het beeld is prima en reageert vlot. Daarnaast heeft de deurbel heeft een IPX3-rating (spatwaterdicht). En dat allemaal zonder abonnement!

kooptip

Makkelijk toevoegen aan de Woning-app

Aqara Smart Video Doorbell in Woning

Dankzij de QR-code op het apparaat is de Aqara Smart Video Doorbell G4 heel snel toe te voegen aan de Woning-app op onder meer je iPhone. Dat maakt het instellen en het maken van automatiseringen echt heel gemakkelijk. In de app zijn dan zaken als opname-opties, gezichtsherkenning en activiteitszones in te stellen. En heb je een HomePod of een HomePod mini? Dan hoor je de bel ook via je HomePod. Handig wanneer je boven naar muziek aan het luisteren bent en iemand voor de deur staat.

Vreemde geluiden

Toch moet je behoorlijk nog wat zaken regelen in de eigen app van de Aqara Smart Video Doorbell G4 en daarmee laat deze videodeurbel een (klein) steekje vallen. De app is helaas  nog niet beschikbaar in het Nederlands, maar de update verschijnt binnenkort. Vooralsnog doen we het met de Engelse versie. Daarnaast zitten sommige opties nogal verstopt. Wil je een ander geluid voor de deurbel instellen? Dan moet je eerst de stream van de deurbel openen. Daarna tik je op de knop met de drie puntjes, More Settings, Ringtone Settings en kies je een van de drie beltonen.

De deurbel heeft overigens meer geluiden, maar die zijn alleen beschikbaar via een automatisering (die je zelf moet maken) in de app. Ook zijn sommige van deze geluiden een beetje … vreemd. Wat dacht je bijvoorbeeld van het geluid van een sluipschuttersgeweer? Je bezoeker rent meteen weer weg. Het is daarnaast mogelijk om een eigen geluidje in te stellen. Hiervoor kun je een mp3-bestand gebruiken. Dat maakt de mogelijkheden natuurlijk eindeloos.

Gezichtsherkenning

Aqara Smart Video Doorbell G4 met gezichtsherkenning

De G4 heeft ook gezichtsherkenning, die je kunt linken aan je eigen foto-bibliotheek op de iPhone. Zo herkent de deurbel meteen wanneer je schoonouders op de stoep staan en hoef je niet eerst in de app te kijken als er aangebeld wordt. Of je dan open wilt doen, laten we aan jou …

Aqara Smart Video Doorbell G4 review: conclusie

De Aqara Smart Video Doorbell G4 is een uitstekende, slimme deurbel. Zowel het aansluiten als instellen gaat ontzettend makkelijk en de integratie met de Woning-app maakt hem echt een topper. Op de website van Aqara vind je de verkooppunten, de slimme videodeurbel heeft een prijskaartje vanaf € 119.

Pluspunten

  • Gemakkelijk in te stellen
  • Prima samenwerking met Woning-app
  • Eigen belgeluid

Minpunten

  • Eigen app is alleen Engels
  • Sommige instellingen zijn wat lastig te vinden