Terug naar iPhone 7 naast iPhone 8: wat is er veranderd?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Koopadviezen

iPhone 7 naast iPhone 8: wat is er veranderd?

Door Laura Grootaarts13 september 2017 16:564 min. leestijd2

De iPhone 8 en 8 Plus lijken op het eerste gezicht vooral heel erg veel op hun voorgangers, de 7 en de 7 Plus. In hoeverre is de iPhone 8 (Plus) anders dan de iPhone 7 (Plus)? Wij hebben de belangrijkste verschillen verzameld.

1. Design

iPhone 8 en 8 Plus

Qua looks springen vooral de overeenkomsten in het oog. Zowel de iPhone 7 als de iPhone 8 (zie bovenstaande foto) heeft een 4,7-inch of 5,5-inch scherm met een vrij forse rand eromheen. Daaronder een fysieke thuisknop met Touch ID-scanner. De hoeken zijn afgerond en de iPhone 8 (Plus) is nagenoeg even groot en zwaar als zijn voorganger. Bij beide ontbreekt een reguliere koptelefoonaansluiting.

display iPhone 7 en iPhone 7 Plus

Toch zijn er verschillen. De iPhone 7 en iPhone 7 Plus (zie bovenstaande foto) zijn er in allerhande kleuren: roségoud, goud, zilver, zwart, gitzwart (en hij was er een tijdje ook nog in het rood). De iPhone 8 is er in spacegrijs, zilver en grijs. Het verschil zit hem vooral in de behuizing. De iPhone 7 is van aluminium. De iPhone 8 heeft een glazen achterkant die middels een aluminium frame met de voorkant verbonden is.

2. Draadloos opladen

AirPower

Dat de iPhone 8 een glazen behuizing heeft, is niet voor de show. Door de glazen achterkant kun je de iPhone voortaan draadloos opladen. Dat werkt met al bestaande draadloze Qi-opladers, maar ook met Apple’s eigen AirPower-mat die in 2018 verschijnt en waarmee je ook de Apple Watch en AirPods kunt opladen. Je legt je spullen op de mat en ze laden op.

3. Scherm

Qua formaat is er niks nieuws onder de zon: een 4,7-inch lcd-display – 5,5 inch in het geval van de Plus-modellen. De resolutie is ook onveranderd gebleven. De iPhone 8 heeft een True Tone-scherm dat zich aanpast aan de lichtomstandigheden: wit ziet er altijd uit als wit, of je het nu bekijkt onder kunstlicht of bij kaarslicht. Dit kennen we al van de iPad Pro.

4. Camera

iPhone 8 en iPhone 8 Plus

De camera is op papier iets verbeterd – maar de camera van de 7 (Plus) was natuurlijk ook al uitstekend. De iPhone 8 heeft nog steeds een 12-megapixelcamera. De sensor is groter en sneller en vangt licht beter op, de pixel­technologie en optische beeld­stabilisatie zijn iets sterker. De iPhone 8 Plus heeft ten opzichte van de 7 Plus een betere portretmodus. En dan is er ook nog professionele portretbelichting – die is nu overigens nog in bèta. De selfie-camera is identiek.

5. Processor

Ook de processor in de iPhone 8 is in theorie iets verbeterd: hij beschikt over een A11 Bionic-chip, en die is volgens Apple net weer wat krachtiger, slimmer en 70 procent sneller dan de A10 Fusion-chip van verleden jaar. Of je daar in de praktijk ook echt iets van merkt, moeten we nog even afwachten – de iPhone 7 (Plus) was al erg snel. Die extra kracht zou echter weleens heel goed van pas kunnen komen bij alle augmented reality-plannen die Apple voor ogen heeft.

6. Opslag

Vorig jaar mikte Apple de toestellen met 16 GB opslagcapaciteit uit het assortiment en nu gaan ze nog een stapje verder. De iPhone 7 is verkrijgbaar met 32 en 128 GB, bij de iPhone 8 kies je uit 64 en 256 GB.

7. Prijzen

De iPhone 7 kost 629 euro (32 GB) of 749 euro (64 GB). De iPhone 7 Plus kost 779 euro (32 GB) of 889 euro (64 GB).

De iPhone 8 kost 809 euro (64 GB) of 979 euro (256 GB). De iPhone 8 Plus kost 919 euro (64 GB) of 1089 euro (256 GB).

Conclusie

AirPower iPhone 8

De iPhone 8 had eigenlijk beter de iPhone 7s kunnen heten. Want de veranderingen ten opzichte van zijn voorganger, de iPhone 7, zijn niet grandioos. Heb je een iPhone 7 (Plus), denk dan goed na of het wel echt de moeite is om te upgraden naar de 8 – de iPhone X is een stuk interessanter maar ook bijzonder duur. Kom je van een oudere iPhone of een Android, kijk dan goed of de toevoegingen het je echt die honderden euro’s extra waard zijn. Vind je het draadloos opladen interessant, bedenk je dan wel dat je er nog een oplader bij moet kopen.

Meer weten over iPhone 7?
Bekijk dit dossier
Meer weten over iPhone 8?
Bekijk dit dossier
iCreate 105
iCreate 105
Win een iPhone XS!
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
apple fan
Lezer
apple fan

welke kan ik het best nemen de iPhone 8 of 7. veel prijsverschil is er niet tussen de 7 128Gb en de 8 64Gb

Andre
Lezer
Andre

Ik had zelf eerst ook de iPhone 7 maar bij het bekijken van de verschillen ben ik toch overgegaan op de iPhone 8. Ik heb mijn iPhone 7 kunnen inruilen bij een telefoonzaak bij mij in de buurt (Mobiphone)en gelukkig waren hun ook de goedkoopste die ik kon vinden. Bij het inruilen werd mij nog verteld wat de verschillen waren en kon ik dus voor een klein extra bedrag de iPhone 8 halen.
(https://www.mobiphone.nl/shop/toestellen/apple-iphone-8-64gb-zilver/)