Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

iPad 2018 kopen? Hierom kun je er beter nog éven mee wachten

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPad 2018


Lees verder na de advertentie

De iPad 2018 fonkelt alweer bijna een jaar op onze redactie. We vinden hem geweldig. De tablet is krachtig en snel, het display prachtig, hij ondersteunt de Apple Pencil én het is Apple’s goedkoopste iPad. Toch is de iPad 2018 kopen nu geen goed idee …

iPad 2018 kopen of wachten?

Apple’s ‘gewone’ iPad krijgt binnenkort (waarschijnlijk eind maart) een opvolger: de iPad 2019. Omdat de kans groot is dat de tablet dezelfde prijs krijgt als de huidige iPad 2018 (€ 359), maar hij op verschillende vlakken verbeterd is, loont het om nog een paar weken te wachten.

Wat de nieuwe iPad vermoedelijk krijgt, is meer scherm. De iPad 2018 heeft een scherm van 9,7 inch en van de iPad 2019 wordt verwacht dat hij een 10,2-inch scherm krijgt. Waarschijnlijk wordt de iPad niet groter, maar zijn de randen rondom het scherm smaller, waardoor het scherm een groter deel van de voorkant beslaat.


kooptip

Een nieuw model wordt ook uitgerust met een versere processor. Het is aannemelijk dat de iPad 2019 op de A11 Bionic draait, die ook in het jubileumtoestel van Apple zit: de iPhone X. De chip maakt de iPad weer wat sneller en de batterij efficiënter. Ook zou de tablet ondersteuning bieden voor de nieuwe Apple Pencil 2, wat de iPad 2018 niet doet.

We verwachten verder geen spectaculaire veranderingen. Een vrijwel randloos ontwerp met Face ID of TrueDepth-camera zit er – zoals bij de iPad Pro 2018 – niet in. Misschien maar goed ook, want dat zou de verkoopprijs opdrijven.

iPad 2019 lancering

De afgelopen jaren lanceerde Apple zijn ‘gewone’ iPad steeds in maart, dus de onthulling duurt waarschijnlijk niet lang meer. Volgens de laatste geruchten heeft Apple voor 25 maart een keynote op de planning staan; dit lijkt een goed moment om de iPad 2019 uit de doeken te doen. Doorgaans kun je de iPad vervolgens al snel pre-orderen en heb je hem binnen een week in huis.

Daarnaast wordt er een andere goedkope iPad verwacht: de iPad mini 5. Meer daarover lees je in het artikel 5 redenen om je te verheugen op de iPad mini (en 3 waarom niet).

Wil je weten wat Apple tijdens de keynote op 25 maart te vertellen heeft over de nieuwe iPads? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!