Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Dit is hét jaar om een Apple Watch te kopen (en dit is waarom)

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Apple Watch kopen 2023

De Apple Watch Series 9 verschijnt in september 2023, en voor veel Apple-gebruikers is dit hét jaar om een nieuwe Apple Watch te kopen. Voor jou ook?

Lees verder na de advertentie

Apple Watch kopen 2023

Apple brengt ieder jaar weer een nieuwe smartwatch uit, maar dat is er amper aan af te zien. Het design is door de jaren heen namelijk vrijwel hetzelfde gebleven. Ook de Apple Watch Series 9 – die waarschijnlijk in september verschijnt – houdt vast aan het klassieke ontwerp. Maar volgend jaar gooit Apple het over een andere boeg.

Naar verluidt krijgt de zogenaamde ‘Apple Watch X’ van 2024 een compleet nieuw design. Apple wil zo het tienjarig jubileum van het horloge vieren, net als met de iPhone X. Nu denk je vast: dan kan ik de Series 9 beter overslaan. Maar dat geldt niet voor iedereen.

kooptip

Bandjes

De horlogebandjes van Apple passen om zo goed als alle Apple Watches, ongeacht het model of het jaartal waarin hij is verschenen. Je hoeft alleen maar naar het juiste formaat te kijken. Zo passen alle 41 mm bandjes op kasten van 38 mm en 40 mm, en alle 45 mm bandjes op kasten van 42 mm, 44 mm en 49 mm. Bovendien is er voor ieder wat wils, want de bandjes zijn er in allerlei stijlen, kleuren en materialen. Daardoor beschikken veel Apple Watch-gebruikers inmiddels over een uitgebreide bandjescollectie.

Al die bandjes kunnen volgend jaar echter rechtstreeks naar het grofvuil. Volgens de laatste geruchten bevat het nieuwe design van de Apple Watch X namelijk een nieuw mechanisme om de bandjes vast te maken, mogelijk met magneten. Dit terwijl je de huidige bandjes vastmaakt middels een kliksysteem. Kortom: de bandjes die je de afgelopen jaren hebt gespaard, passen niet op de X. En dus kun je je collectie weer opnieuw beginnen.

Gaat jouw Apple Watch inmiddels al wat jaartjes mee en heb je een lade vol bandjes? Dan is 2023 hét jaar om je horloge te vervangen. Want doordat de Series 9 het oude design houdt, kun je al je bandjes er nog aan vast maken. En je hebt dan het meest recente Watch-model. Daardoor kun je watchOS nog jaren updaten en krijg je er de komende jaren ook weer nieuwe functies bij. Plus de Series 9 krijgt een nieuwe processor, dus je hebt ook meteen de snelste en krachtigste Watch tot nu toe.

Apple Watch Series 9

De Apple Watch Series 9 is dus de volgende smartwatch in Apple’s assortiment. Naar verluidt wordt hij volgende maand aangekondigd, tijdens een Apple-event waarin ook de iPhone 15 wordt onthuld. Wat er nog meer wordt gepresenteerd? Wij hebben onze Apple-event september 2023 verwachtingen op een rij gezet.

De Series 9 krijgt dus vooral wat kleine verbeteringen. Het hoogtepunt is de S9-chip, die nog sneller is dan de processor van de Series 8. En mogelijk krijgt hij zelfs een hippe nieuwe kleur.

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Zoals over de Apple Watch? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via MacWorld