Terug naar Aankomende ‘Apple Watch X’ maakt al je bandjes onbruikbaar
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Aankomende ‘Apple Watch X’ maakt al je bandjes onbruikbaar

Door Ward Edema14 augustus 2023 09:442 min. leestijd0

Er komt volgend jaar een ‘Apple Watch X’, met een volledig nieuw design waardoor ál je bandjes onbruikbaar worden. Zo zit het.

Apple Watch Series 8 Pro

Apple Watch X

Het design van de Apple Watch is door de jaren heen weinig veranderd. Het vierkante design met afgeronde hoeken, de kenmerkende draaiknop, de aansluiting voor de bandjes: al sinds 2015 is alles bijna hetzelfde gebleven.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Tijd voor verandering – en zo denkt Apple er ook over. Volgend jaar wil het bedrijf volgens analist Mark Gurman namelijk de ‘Apple Watch X’ lanceren. Net als dat de iPhone X het tienjarig jubileum van de iPhone vierde, doet de Apple Watch X dat voor de Watch. En dat brengt de nodige veranderingen met zich mee.

Bandjes worden onbruikbaar

Volgens Gurman krijgt de Apple Watch X een significant dunner design. Om dit mogelijk te maken, gaat het systeem om de horlogebandjes te bevestigen op de schop. De ‘rails’ die nu worden gebruikt nemen een behoorlijke hap uit de Watch, en daarom wil Apple over op een nieuw magnetisch systeem.

Apple Watch bandjes 2020

Het enige nadeel: hierdoor kunnen je oude bandjes, die al sinds 2015 dezelfde bevestiging hebben, níét op de Apple Watch X. Je zult je collectie dus weer bij nul moeten beginnen – maar dan heb je dus wel een Watch die een stuk dunner en dus subtieler oogt.

Meer Apple Watch X features

Naast het dunnere design en de nieuwe bevestiging voor de bandjes pakt Apple de schermtechniek aan. Nu is dat nog oled, maar dat wordt microLED. Hierdoor krijg je mooiere kleuren, betere scherpte en geen risico van inbranden.

Apple Watch Series X gerucht

Ook wil Apple een bloeddruksensor toevoegen aan de Apple Watch X, al is dit een functie waar we al jaren over schrijven, en het nog maar de vraag is of de techniek er volgend jaar al klaar voor is. Mocht de sensor er echt komen, dan geeft je Watch meldingen als je bloeddruk verhoogd is.

Maar eerst dit

Voordat de Apple Watch X gelanceerd wordt, verwachten we eerst nog de Apple Watch Series 9. Deze wordt op 12 september aangekondigd, naast de iPhone 15 en de tweede generatie Apple Watch Ultra. Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes rondom deze launch? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via MacRumors

 

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar