Terug naar iPhone X
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Hardware

iPhone X

Door Redactie iCreate23 januari 2018 13:235 min. leestijd

De iPhone X werd door Apple gepresenteerd op 12 september 2017, tegelijk met onder meer de iPhone 8. Met het toestel viert Apple het 10-jarig bestaan van de iPhone, het moment om eens flink uit te pakken. En dat heeft Apple ook gedaan, want de iPhone X is een heel andere iPhone dan alle iPhone modellen tot nu toe. Op deze pagina lees je over de grootste vernieuwingen en het belangrijkste iPhone X-nieuws.

 

iPhone X

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

De iPhone X in een notendop

 • Aankondiging op dinsdag 12 september.
 • Verkrijgbaar sinds vrijdag 3 november 2017 – een jaar later uit de handel gehaald.
 • Radicaal ander design: de voorkant is één en al scherm, zonder rand of thuisknop
 • 5,8-inch oled-scherm, Super Retina HD-display
 • Ontgrendelen met Face ID (gezichtsherkenning)
 • Draadloos oplaadbaar (en daarom een glazen behuizing),
 • Snellere A11 Bionic-chip, verbeterde camera’s, True Tone-display
 • Verkrijgbaar in de kleuren zilver en spacegrijs
 • 64 of 256 GB opslagcapaciteit
 • Geleverd met iOS 11
 • Vanafprijs iPhone X: € 1.160,45

De iPhone X is niet meer verkrijgbaar bij Apple. Het best koop je een refurbished iPhone X.

iPhone X

In de aanloop naar de keynote werd steeds gedacht dat Apple’s toptoestel iPhone 8 genoemd zou worden, maar het werd iPhone X (iPhone 10). Apple kondigde ook een iets minder spectaculair (en goedkoper) toestel aan en dat kreeg uiteindelijk de naam iPhone 8. Voor een vergelijking tussen Apple’s toestellen lees je ons artikel iPhone X vs iPhone 8.

Radicaal ander design

iPhone X - 7

In zekere zin zijn alle iPhones die ooit verschenen zijn variaties op hetzelfde thema: een scherm met een behoorlijke rand eromheen en aan de onderkant een thuisknop, de laatste jaren met Touch ID ingebouwd.

En dan de nieuwe iPhone X. Eén en al scherm, met zeer smalle randen eromheen. Aan de bovenkant zit een inkeping in het scherm, daar is de rand is dikker om ruimte te bieden aan de camera en diverse sensoren. De eens zo kenmerkende thuisknop is weg. De voorkant en de achterkant zijn allebei van glas en je kunt kiezen uit een zilveren en een spacegrijze editie.

Oled-scherm

Het eerste wat bij het zien van de iPhone X opvalt, is het geweldige nieuwe scherm, genaamd Super Retina HD-Display. Het meet 5,8 inch, heeft een resolutie van 2436 x 1125 pixels (met 458 ppi) en ondersteunt HDR. Het True Tone-scherm zorgt ervoor dat kleuren zich aanpassen aan het omgevingslicht, zodat ze er altijd uitzien zoals bedoeld.

iPhone X - 5

Verder is het gebaseerd op de oled-techniek, net als het scherm van de Apple Watch maar voor het eerst op een iPhone. Het bijzondere aan deze techniek is dat er geen achtergrondverlichting meer nodig is – elke beeldschermpixel geeft zelf licht. En als een pixel zwart moet weergeven, dan is-ie gewoon uitgeschakeld. Goed voor de batterij van de telefoon én voor het contrast. Want zwart is eindelijk echt zwárt.

Face ID: ontgrendel je telefoon door ernaar te kijken

Hoe je je nieuwe iPhone X dan zonder Touch ID ontgrendelt? Nou, je kijkt ernaar. De nieuwe camera aan de voorkant, de TrueDepth-camera, is in staat om een nauwkeurige 3D-opname van je gezicht te maken, dankzij infrarood zelfs in het donker. Dat gebruikt Apple voor de nieuwe ontgrendelmethode Face ID.

Binnen enkele seconden heb je je gezicht toegevoegd en staat de iPhone X voortaan voor je klaar zodra je ernaar kijkt. En nee, in tegenstelling tot bij Samsung laat Face ID zich niet foppen door een foto voor de camera te houden. Zelfs professionele maskers uit Hollywood zijn niet goed genoeg om Face ID te slim af te zijn – in een whitepaper over Face ID legt Apple uit hoe het allemaal werkt. En voor alle andere acties die je vroeger met de thuisknop hebt uitgevoerd? Daarvoor heb je handige nieuwe veeggebaren.

iPhone X Animoji

De 3D-opnames van je gezicht komen ook van pas bij een nieuwe gimmick die Apple heeft bedacht: Animoji. Dit zijn 3D-emoji die je gezichtsuitdrukking nabootsen en die je via iMessage kunt versturen. Je kunt niet van alle bestaande emoji een animoji maken, Apple heeft er een paar voor je uitgezocht, waaronder het aapje, de eenhoorn en – jawel – de drol.

Draadloos opladen

AirPower iPhone X

De iPhone 8 en de iPhone X zijn de eerste iPhones die je draadloos kunt opladen. Dit werkt nu al met diverse Qi-accessoires. Apple komt straks zelf ook met een oplader, de AirPower, maar daarvoor moeten we nog wachten tot medio 2018. Het draadloos opladen is ook de reden dat Apple de iPhone X heeft voorzien van een glazen achterpaneel.

Betere camera’s

Het is geen nieuwe iPhone als de camera op de achterkant niet behoorlijk verbeterd is. Op de iPhone X hebben we te maken met een dubbele camera zoals we die ook al kennen van de iPhone 7 Plus. Deze behoudt zijn resolutie van 12 megapixels, maar ondersteunt nu 4K-opnames met 60 beelden per seconde, evenals 1080p met 240 beelden per seconde (voor slo-mo). Belangrijk ten opzichte van de iPhone 8 Plus: op de X hebben beide camera’s aan de achterkant optische beeldstabilisatie, op de 8 Plus alleen een van de twee.

iPhone X

De nieuwe TrueDepth frontcamera maakt dankzij allerlei geavanceerde sensoren de ontgrendelmethode Face ID mogelijk. Bijkomend voordeel van zo’n goede frontcamera? Hij maakt ook ontzettend goede selfies! De portret-functies, die voor een wazige achtergrond zorgen, werken dankzij TrueDepth voortaan ook voor selfies.

iPhone X verkrijgbaarheid

De iPhone X is door een Apple een jaar na dato al uit de handel gehaald. Waarschijnlijk kun je hem nog wel kopen via derde partijen en je kunt de iPhone X refurbished kopen.

iCreate 148
iCreate 148
32 iPhone-tips die je leven redden 🛟
De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• €96 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Volgend dossier
Apple Watch Series 3
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
 • Handige Apple-tips
 • Altijd up-to-date
 • Leuke acties
Aanmelden