Terug naar iPhone 13 Pro Max
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Hardware

iPhone 13 Pro Max

Door Laura Grootaarts13 augustus 2021 09:135 min. leestijd

In september gaat Apple de nieuwe iPhones presenteren! De opvolger van de iPhone 12 Pro Max heet iPhone 13 Pro Max (hoewel de naam iPhone 12s Pro Max ook nog een optie is). Het wordt het grootste en het beste toestel van 2021 – en het duurste. Wat is er al bekend over de iPhone 13 Pro Max?

iPhone 13 Pro Max

iPhone 13 Pro Max in het kort

 • Verwacht in september 2021
 • Grootste en meest luxe versie van de iPhone 13
 • Design grotendeels gelijk aan dat van de iPhone 12 Pro Max
 • Verschillende verbeteringen aan het scherm
 • Verbeterde camera

iPhone 2021: vier nieuwe modellen

In 2020 verraste Apple ons met maar liefst vier iPhone 12-modellen. Dit jaar bij de iPhone 13 zal dat niet anders zijn. Er zijn twee instapmodellen in twee verschillende maten. En ook twee luxere modellen in twee verschillende maten.

 • iPhone 13 mini (5,4 inch)
 • iPhone 13 (6,1 inch)
 • iPhone 13 Pro (6,1 inch)
 • iPhone 13 Pro Max (6,7 inch)

De iPhone 13 Pro Max wordt de meest luxe iPhone van dit jaar, en daar zal het in de rest van dit artikel over gaan.

Design

iPhone 13 dummy

Vorig jaar kreeg de iPhone een nieuw en robuuster design. De zijkanten werden volledig vlak, in plaats van afgerond. Daarmee lijkt het design wat meer op dat van de iPad Pro en iPad Air. Bij de iPhone 13-modellen zal er niet heel veel veranderen, want meestal gaat een nieuw design wel enkele jaren mee.

De meest zichtbare wijziging voor de iPhone 13 Pro Max is waarschijnlijk de camera: het gaat nog steeds om een camera met drie lenzen. Maar ze staan iets verder uit elkaar dan voorheen, waardoor het ‘camera-eiland’ wat groter wordt.

Wat de iPhone 13 kleuren worden, weten we op dit moment nog niet. Voor de Pro-modellen kiest Apple doorgaan voor een iets stemmiger kleurenpalet. De kleur waar het meest over gesproken wordt, is een matzwarte iPhone. Deze zou de kleur grafiet van de iPhone 12 Pro vervangen. Apple werkt speciaal voor deze kleur aan een coating om vlekken te voorkomen.

iPhone 13 Pro Max scherm

Sinds vorig jaar zijn alle iPhones voorzien van een oled-scherm en dat zal dit jaar niet anders zijn. Nieuw is dat de Pro-modellen waarschijnlijk een een 120Hz ProMotion-display krijgen. Zo’n scherm heeft een hogere verversingsgraad waardoor beelden soepeler ogen.

Ook zijn er geruchten over een iPhone 13 always-on display. Als je iPhone niet actief is, is er toch informatie zichtbaar op het scherm. Bijvoorbeeld de tijd en de datum. En misschien een korte versie van het weerbericht. De Apple Watch heeft de laatste jaren ook zo’n scherm dat altijd aan staat.

Verder wordt de notch (het hapje uit het scherm) iets subtieler. De componenten voor Face ID komen naar verluidt dichter bij elkaar te liggen. Hierdoor is de notch een stuk smaller dan voorheen.

iPhone 13 Pro Max camera

iPhone 13 Pro camera

De Pro (Max) heeft aan de achterzijde nog steeds drie camera’s. Het camera-eiland is een stukje groter dan voorheen. Niet omdat de afzonderlijke lenzen groter zijn dan voorheen, maar omdat ze ietsje verder uit elkaar staan. Dit duidt mogelijk op een betere stabilisatie.

De cameralenzen zouden een grotere sensor en diafragma krijgen en kunnen zodoende meer licht kunnen opvangen. Dat leidt tot betere foto’s, ook in het donker. De groothoeklens had op de iPhone 12 een vast focuspunt, met de iPhone 13 kun je zelf scherpstellen op een specifiek object.

De iPhone 13 zou verder een portretmodus voor video krijgen, waarbij het onderwerp scherp voor in beeld staat, en de achtergrond artistiek wazig blijft. Exclusief voor de Pro-modellen is er de optie om extra hoge kwaliteit video’s te schieten: ProRes-video’s. Deze bieden bovendien meer bewerkingsmogelijkheden. Al met al is het vergelijkbaar met Apple’s ProRaw-foto’s – een fotoformaat exclusief voor de iPhone 12 Pro (Max).

Grotere batterij

De zeer betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo heeft gemeld dat de capaciteit van de batterij er ongeveer tien procent op vooruit gaat. Een ruimtebesparend ontwerp maakt dit mogelijk, waardoor er meer batterij in de behuizing past. Vanwege de verbeteringen aan het scherm is er ook een grotere batterij nodig. Gelukkig kun je de iPhone 13 ook sneller opladen: alle modellen zouden snelladen to 25 W ondersteunen.

Betere connectiviteit

De iPhone 12 vorig jaar was de eerste 5G iPhone, en natuurlijk krijgt ook de iPhone 13 5G. Nieuw dit jaar is dat de iPhones ook geschikt zijn voor de snellere vorm van 5G, mmWave. Ook krijgt de iPhone 13 ondersteuning voor Wifi 6E – je hebt wel een speciale router nodig om gebruik te kunnen maken van de voordelen van deze supersnele wifi-standaard.

Haal de nieuwe iPhone 13 als eerste in huis!

Haal de nieuwe iPhone 13 als eerste in huis!

Ben als eerste op de hoogte van exclusieve updates over de allernieuwste iPhone 13

iPhone 13 Pro Max prijs

De Pro Max is de grootste en meest luxe van de iPhone modellen, maar daar hangt ook een prijskaartje aan. De precieze prijzen zijn nog niet bekend, maar waarschijnlijk zijn de prijzen vergelijkbaar met die van de iPhone 12 Pro Max vorig jaar. Als dat inderdaad zo is, dan kun je rekenen op de volgende prijzen:

 • iPhone 13 Pro Max (128 GB): € 1259
 • iPhone 13 Pro Max (256 GB): € 1379
 • iPhone 13 Pro Max (512 GB): € 1609

Ter vergelijking, in de prijsvergelijker hieronder zie je wat momenteel de beste deals voor de iPhone 12 Pro Max zijn:

Wanneer komt iPhone 13 Pro Max uit?

Traditioneel kondigt Apple de nieuwe iPhones aan in september. Vorig jaar liepen de iPhones vanwege de corona-crisis vertraging op, maar we verwachten dat Apple dit jaar het oude schema weer oppakt. We verwachten de iPhone 13-presentatie op 7 of 8 september. Op 10 september kun je hem aanschaffen in de voorverkoop. Op 17 september zou het toestel dan ook echt in de winkels moeten liggen.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Haal de nieuwe iPhone 13 Pro als eerste in huis!

Haal de nieuwe iPhone 13 Pro als eerste in huis!

Ben als eerste op de hoogte van exclusieve updates over de allernieuwste iPhone 13

Volgend dossier
iPad mini 2019
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
 • Handige Apple-tips
 • Altijd up-to-date
 • Leuke acties
Aanmelden