Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Zó klein is de iPhone 13-notch nou ook weer niet

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPhone 13 notch


Lees verder na de advertentie

Afgelopen dinsdag presenteerde Apple de iPhone 13 met een aantal gróte vernieuwingen … en een kleinere notch. Maar hoe klein is die iPhone 13-notch nu eigenlijk?

iPhone 13 notch kleiner – een beetje dan

De notch – het hapje uit het scherm – herbergt de TrueDepth-camera voor Face ID en het maken van selfies. Apple heeft dit camerasysteem nu aangepakt, waardoor het compacter is geworden. Dat betekent dat de notch maar liefst twintig procent kleiner is dan bij de iPhone 12. Tot enthousiasme van veel iPhone-gebruikers die de notch maar in de weg vinden zitten bij bijvoorbeeld het kijken van video’s.

Twintig procent klinkt misschien imposant, maar in de praktijk valt dat wel mee (of tegen). In de verhelderende afbeelding hierboven zijn de verschillende notches over elkaar geplaatst en dan zie je dat de nieuwe notch maar een fractie smaller is. Bovendien is hij ook nog iets hoger geworden.

Eén en al scherm?

Overigens zijn er al geruchten over een toekomstige iPhone waarbij de notch compleet achterwege blijft. Er zou gebruikgemaakt worden van een punch-hole design waarbij de camera in een gaatje in het scherm zit. We vragen ons wél af hoe Apple er dan voor zorgt dat die iPhone ook goed herkenbaar is als zijnde een iPhone. Want zonder dat kenmerkende hapje uit het scherm wordt het wel een wat generieke smartphone.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: MacRumors