Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Zo maak je zelf een gifje van een filmfragement

zelf een gifje maken
Moeilijkheid:
Stappen:
1 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Gifjes zijn ideaal om op een ludieke manier mee te reageren of om een emotie mee uit te drukken. Blij? Een gifje van een uitzinnige Jim Carrey. Emotioneel? Gifje van een snikkende Oprah Winfrey. Bang? Gifje van een nagelbijtende Kermit. In deze workshop laten we zien hoe je zelf een gifje maakt op een Mac.

Lees hier stap voor stap hoe het werkt

Instructiefoto: Kies een video
1

Kies een video

Zoek op YouTube een fragment dat vraagt om een gifje. Is de video korter dan 15 minuten? Kopieer de link en ga naar stap 3. Een langere video zet je eerst om naar een bestand via OnlineVideoConverter.

Instructiefoto: Inkorten
2

Inkorten

Kort de video in naar minder dan één minuut. Ctrl-klik in Finder op de video en kies ‘Snelle taken>Kort in’. Versleep de gele handvatten zodat er minder dan een minuut overblijft en klik op ‘Gereed’.

Instructiefoto: Giphy
3

Giphy

Navigeer naar www.giphy.com. Kies rechtsboven voor ‘Create’. In het onderste venster plak je de link van de YouTube-video. Een gedownloade video importeer je met ‘Choose video’.

Instructiefoto: Begin en eind
4

Begin en eind

Met de onderste blauwe schuifbalk bepaal je vanaf welk moment het gifje begint. De paarse balk versleep je om het einde van het gifje in te stellen. Zorg dat je gifje slechts enkele seconden duurt.

Instructiefoto: Tekst
5

Tekst

Kies ‘Continue to Decorate’. Typ in het witte kader de tekst die je over het gifje willen hebben. Klik op de tekst om deze te verplaatsen en kies een lettertype. Voeg eventueel een animatie toe.

Instructiefoto: Toeters en bellen
6

Toeters en bellen

In de sectie ‘Stickers’ voorzie je je gifje van een bewegend plaatje, bij ‘Filters’ vind je wat maffe gif-effecten en met ‘Draw’ teken je over je gifje heen. Als je klaar bent, kies je voor ‘Continue to Upload’.

Instructiefoto: Tags
7

Tags

Het toevoegen van tags (sleutelwoorden) heeft weinig zin, want gifjes van niet-geautoriseerde accounts verschijnen niet in de zoekresultaten. Klik op ‘Upload to Giphy’ en de gif-afbeelding wordt gemaakt.

Instructiefoto: Delen
8

Delen

Het filmpje kun je direct delen in bijvoorbeeld Berichten of WhatsApp. Dat kan door de link te delen, of door het gedownloade bestand te versturen. Via -‘Media’ download je het gifje.

Instructiefoto: WhatsApp
9

WhatsApp

Als je wilt dat je creatie ook voorkomt in de bibliotheek van WhatsApp, upload je hem op Tenor. Na goedkeuring duikt hij vanzelf op in het platform en kan íédereen je gif delen.