Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iTip: WhatsApp beveiligen met Face ID of Touch ID

Auteur: Terry Stooker
0 reacties
whatsapp icoon


Lees verder na de advertentie

WhatsApp heeft sinds de laatste update (versie 2.19.20) de mogelijkheid om de app extra te beveiligen. Zo heb je Face ID of Touch ID nodig om bij je berichten te komen, zelfs als je iPhone al ontgrendeld is. Handig om pottenkijkers buiten te houden als je ze even je iPhone geeft om vakantiefoto’s te bekijken of iemand te bellen. En zowel Face als Touch ID werken zo snel, dat je zelf geen hinder ondervindt van de extra beveiligingslaag. Zo stel je de beveiliging in.

WhatsApp beveiligen

WhatsApp beveiligen

  • Zorg dat WhatsApp geüpdatet is naar de nieuwste versie. Dit gebeurt niet altijd automatisch, dus zoek de app op in de App Store en kijk op de app-pagina of de knop ‘Werk bij’ erbij staat. Is dit het geval, tik hierop en je bent verzekerd van de nieuwste versie. Staat er ‘Open’, dan heb je versie 2.19.20 al.
  • Ga in WhatsApp naar ‘Instellingen>Privacy’. Onderaan vind je de optie Schermvergrendeling. Tik hierop.
  • Afhankelijk van het type iPhone dat je bezit, zie je de optie Vraag om Touch-ID of de optie Vraag op Face-ID. Zet het schuifje hierachter op groen om deze te activeren. Je kunt kiezen wanneer hierom gevraagd wordt, van onmiddellijk, tot na 1 minuut, een kwartier, of een uur. Aangezien Touch en Face ID razendsnel werken, is onmiddellijk een uitstekende keus.

Extra privacy: voorvertoning uitschakelen

Je WhatsApp-berichten zijn nu veilig voor ongenode ogen. Tenzij je de voorvertoning uitgezet hebt, zie je echter nog wel (een deel van) ontvangen berichten in de ontvangstmelding. Je kunt zelfs op deze melding reageren zonder WhatsApp te openen. Wil je je appjes helemaal privé houden, dan schakel op deze manier de voorvertoning uit.

WhatsApp beveiligen

  • Ga naar ‘Instellingen>Meldingen’.
  • Tik op het groene schuifje achter Toon voorvertoning.


kooptip


Scoor nu de AirPods 2 met oplaadcase voor slechts €115 tijdens iDays!


Scoor nu de AirPods 2 met oplaadcase voor slechts €115 tijdens iDays!

• Grootste Apple-sale van Nederland
• Actie loopt t/m 2 juni 2024

Als er nu een WhatsAppje binnenkomt, dan zie je alleen de afzender en ‘bericht’. Om het bericht te lezen en te beantwoorden moet WhatsApp geopend worden. En dat werkt nu alleen via Touch of Face ID – en je toegangscode, mocht een van deze methodes niet werken.