Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Ontwerp een feestelijk vergrendelscherm voor de kerst

Zo maak je een feestelijk vergrendelscherm voor je iPhone.
Vergrendelscherm kerst
iOS 16
Icon voor iPhone
iPhone
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
10 minuten
Stappen:
6 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Feestelijk

ws_kerst_143
1

Emoji

Houd het vergrendelscherm even vast, en tik op de blauwe ‘+’. Selecteer bovenaan ‘Emoji’, zoek een (of een paar) kerstachtige emoji op en tik op het kruisje. Tik dan onderin op de drie bolletjes, en stel een achtergrondkleur in.

ws_kerst_143
2

Kleur

Tik nu op de klok. Kies het lettertype waar jij je kerstachtig bij voelt, en een kleur die genoeg contrast geeft ten opzichte van de drukke achtergrond. Meestal is dat wit of zwart, en die vind je bij het kleurwiel helemaal rechts.

ws_kerst_143
3

Patronen

Standaard worden de emoji in een klein raster weergegeven, maar je hebt nog meer opties. Veeg van rechts naar links op het vergrendelscherm, en kies je favoriete patroon. Tik dan op ‘Voeg toe>Stel in als achtergrondpaar’: klaar!

Subtiel

ws_kerst_143
1

Op zoek

Zoek eerst zelf een stijlvolle kerst-wallpaper voor je vergrendelscherm. Ons advies is om even te browsen op ­­unsplash. Vul hier bovenaan een zoekopdracht in zoals ‘Christmas’, en zoek een geschikte achtergrond! Eventueel kun je filteren op verticale foto’s.

ws_kerst_143
2

Instellen

Tik onder de foto op ‘Download>Bekijk’ en houd de foto nu even vast. Tik dan op ‘Bewaar in Foto’s’. Houd het vergrendelscherm nu even ingedrukt, tik op de blauwe ‘+’, en kies voor ‘Foto’s’. Zoek hier je plaatje bij ‘Albums’.

ws_kerst_143
3

Pas aan

Tik je foto aan, en hij wordt ingesteld. Met twee vingers kun je de foto verplaatsen. Klik op de klok en ‘Voeg widgets toe’ om je vergrendelscherm eigen te maken, en tik dan op ‘Voeg toe>Stel in als achtergrondpaar’.

Vergrendelscherm kerst
Hoeveel dagen tot de kerst?

Heb je hem al gespot? Op ons vergrendelscherm zie je een widget die aftelt hoe veel dagen er nog zijn tot de kerst. Die widget krijg je met de app Aftellen uit de App Store. Download de app, open hem voor de eerste keer, en stel een gebeurtenis ‘Kerst’ in op 25 december. Ga daarna aan de slag met je vergrendelscherm. Je kunt nu boven de tijd of in de ruimte onder de tijd een widget toevoegen van Aftellen. Die laat dan exact zien hoeveel dagen er nog zijn tot Eerste Kerstdag: perfect voor je kerstachtige vergrendelscherm!