Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Verbind je aantekeningen in Notities

Heb je Notities die met elkaar samenhangen? Sinds kort kun je die met handige linkjes aan elkaar koppelen. Zo tik of klik je vanuit de ene notitie naar de andere!
ftr_notities_verbind
Icon voor Notities
Notities
Icon voor Mac
Mac
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
5 minuten
Stappen:
4 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Sinds kort kun je vanuit de ene notitie naar de andere linken. Maak zo bijvoorbeeld een overkoepelende notitie voor je vakantie en link van daaruit naar je paklijst, de lijst met trekpleisters die je wilt zien en je reisschema. Maak je eigen wiki over welk onderwerp dan ook. Of ga zoals wij eindelijk eens aan de slag met dat kookboek vol familierecepten.

Lees hier stap voor stap hoe het werkt

Koppel je Notities onderling

ftr_notities_verbind
1

Nieuwe notitie

Wij hebben in de loop der jaren veel recepten verzameld in Notities. Tijd om ze te bundelen, en daarvoor maken we een nieuwe notitie. Vanuit daar kun je op verschillende manieren linken. Selecteer vervolgens de tekst in de betreffende notitie die je wilt laten linken.

ftr_notities_verbind
2

Voeg link toe

Ga nu naar ‘Wijzig>Voeg link toe’ of gebruik de sneltoets Cmd+K. Er verschijnt dan een menu waarmee je een link kunt toevoegen. Op de iPhone of iPad zoek je via het contextuele menu naar ‘Voeg link toe’ voor hetzelfde effect.

ftr_notities_verbind
3

Zoek de notitie

Zoek naar de titel van de notitie waar je naartoe wilt linken. Je hoeft maar een of enkele letters in te voeren, dan kun je al kiezen uit de lijst met notities. Gevonden? Klik op ‘OK’. Op de iPhone tik je op ‘Gereed’.

ftr_notities_verbind
4

Snelkoppeling

Je kunt ook twee keer het ‘Groter dan’-teken (>>) typen. Tik daarna de juiste letter in om de lijst met bestaande notities te zien. Maar je krijgt ook de optie om van hieruit direct een nieuwe notitie te maken waar je dan direct naartoe linkt.