Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

7 manieren om een notitie aan te maken

Wil je iets onthouden, dan kun je er maar beter een aantekening van maken. Je kunt een notitie op diverse manieren aanmaken. Deze methodes moet je even kennen.
Notitie_aanmaken_153
Icon voor Notities
Notities
Icon voor iPhone
iPhone
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
10 minuten
Stappen:
7 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Op je iPhone notities maken is een handige manier om gedachten vast te leggen, taken te onthouden of gewoon belangrijke informatie op te slaan voor later. Gelukkig biedt het iOS- en macOS-besturingssysteem verschillende manieren om notities aan te maken, waardoor het eenvoudig is om snel en efficiënt informatie vast te leggen. Wat is jouw favoriete methode?

Verschillende methodes om een notitie te maken

Notitie_aanmaken_153
1

Vanuit de app

De meest voor de hand liggende manier: open de app Notities op je iPhone, iPad of Mac en tik op het notitieblaadje met daarbij het pennetje. Maar je raadt het al: dat kan sneller!

Notitie_aanmaken_153
2

Via het app-icoon

Op de iPhone en iPad houd je het app-icoon van Notities wat langer ingedrukt voor een snelkoppeling naar een hagelnieuwe notitie. Op je Mac kun je het Notities-icoon in het Dock langer indrukken voor een nieuwe notitie, mits je de app al hebt geopend.

Notitie_aanmaken_153
3

Via het Bedieningspaneel

Op je iPhone en iPad maak je razendsnel een notitie via het Bedieningspaneel. Via ‘Instellingen>Bedieningspaneel’ voeg je eerst eenmalig de Notities-knop toe (niet te verwarren met de ‘Snelle notitie’, waarover zo nog meer). Ga ook nog even naar ‘Instellingen>Notities>Open Notities in toegangsscherm’ en zet daar een vinkje achter ‘Maak altijd nieuwe notitie aan’. Extra tip: houd de knop langer ingedrukt om direct een specifieke notitievorm te kiezen.

Notitie_aanmaken_153
4

Met je Apple Pencil

Heb je een iPad met een Apple Pencil? Dan is het openen van een notitie een kwestie van een tikje op het vergrendelscherm met de punt van de Pencil. Je iPad hoeft hiervoor zelfs niet ontgrendeld te zijn.

Notitie_aanmaken_153
5

Via de Deel-knop

Kom je iets interessants tegen in wat voor app of programma dan ook? Ga op zoek naar de Deel-knop: daar staat vrijwel altijd de knop ‘Notities’ bij. Schrijf een bijbehorend tekstje, kies in welke notitie het terecht moet komen en klaar.

Notitie_aanmaken_153
6

Vraag het aan Siri

Vraag gewoon aan Siri op je iPhone, iPad of Mac ‘maak een nieuwe notitie’. De stem­assistent vraagt je vervolgens ook meteen wat je erin wilt zetten. Er komt geen toetsenbord meer aan te pas.

Notitie_aanmaken_153
7

Met een Opdracht

Je kunt ook een Opdracht maken voor een nieuwe notitie. Het grote voordeel daarvan? Zo’n Opdracht kun je als widget op het bureaublad van je Mac of het vergrendelscherm van je iPhone plaatsen. Of ‘plak’ hem achter de actieknop van de iPhone 15 Pro. Vind je het gedoe met bouwstenen maar niets? Zoek dan in de Galerie van Opdrachten naar ‘Nieuwe notitie met datum’; die Opdracht is al kant-en-klaar!