Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Smart home: zo start je een automatisering na je wekker

In de Woning-app kun je verschillende automatiseringen instellen, bijvoorbeeld op basis van de tijd of wanneer een sensor iets registreert. Vanuit de Opdrachten-app is er meer mogelijk. Zo stel je bijvoorbeeld de wekker in als trigger om een automatisering te activeren.
Wekker automatisering
Icon voor Woning
Woning
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
10 minuten
Stappen:
3 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Ontdek stap voor stap hoe je een automatisering aan je wekker koppelt

wekker automatisering
1

Open Opdrachten

Open de Opdrachten-app en ga naar het tabblad ‘Automatisering’. Tik rechtsboven op de plus-knop en ga naar de automatisering ‘Wekker’. Geef aan of je de automatisering wilt starten als de wekker wordt gestopt of na een snooze.

wekker automatisering
2

Lege automatiseirng

Tik op ‘Volgende’ en ga naar een ‘Nieuwe lege automatisering’. Druk op ‘Voeg taak toe’, zoek naar ‘Woning’ en selecteer ‘Bedien mijn huis’. Via ‘Scènes en accessoires’ bepaal je wat er in je slimme huis moet gebeuren als de wekker gaat.

wekker automatisering
3

Opslaan

Na het selecteren van de accessoires tik je op ‘Volgende’. Stel bij elk accessoire de gewenste instellingen in, bijvoorbeeld dat de lampen van de slaapkamer met 50% helderheid aan gaan. Druk twee keer op ‘Gereed’ om de automatisering op te slaan.