Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Schrijven en tekenen op een schermafbeelding

Maak een screenshot op je iPhone nog duidelijker door erop te tekenen of te schrijven.
Schermafbeelding annoteren
Icon voor Schermafbeelding
Schermafbeelding
Icon voor iPhone
iPhone
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
10 minuten
Stappen:
8 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Ontdek stap voor stap hoe het werkt

ws_screenshots_145
1

Maak een screenshot

Op een iPhone met thuisknop duw je tegelijk op de thuisknop en de zijknop (óf de knop bovenop). Op een iPhone zonder thuisknop duw je tegelijk op de zijknop en de volume-omhoogknop.

ws_screenshots_145
2

Miniatuur

Tik op de miniatuur in de linkerbenedenhoek. Onderin vind je tekengerei, te beginnen met een pen, markeerstift en potlood. Tik erop om de dikte en transparantie te bepalen. Kies de ‘inktkleur’ via het gekleurde bolletje.

ws_screenshots_145
3

Gum

Foutjes poets je weg met de gum. Tik op de gum en kies ‘Pixelgum’: veeg met een vinger over de fout. Kies je voor ‘Objectgum’ dan verwijder je een compleet object door erop te tikken.

ws_screenshots_145
4

Lasso & liniaal

Naast de gum staat de lasso. Tik erop, en omcirkel een element. Dat kun je nu verplaatsen. Je kunt nu ook op het element tikken en het onder meer dupliceren. Met de liniaal naast de lasso trek je rechte lijnen.

ws_screenshots_145
5

Getypte tekst

Via het plusje rechtsonder open je extra markeringstools. Voeg hier bijvoorbeeld een tekstblok met getypte tekst toe. Met de aA-knop linksonder bepaal je het lettertype en de uitlijning.

ws_screenshots_145
6

Handtekening

Een digitaal document ondertekenen? Tik dan in het menu van het plusje op ‘Handtekening’. Teken eenmalig je handtekening op het scherm van je iPhone. Als je later op dezelfde knop tikt, kun je hem hergebruiken.

ws_screenshots_145
7

Vergrootglas

Met het vergrootglas zoom je in op details op je screenshot. Met het blauwe bolletje bepaal je het formaat van de loep, met het groene de vergrotingsfactor. Via de knoppen onderin bepaal je de kleur en de dikte van de rand.

ws_screenshots_145
8

Bewaren

Tik op ‘Gereed’ en kies waar je de afbeelding wilt bewaren. ‘Kopieer en verwijder’ is nieuw: de schermafbeelding verdwijnt, maar je plakt hem in andere apps. Houd je vinger bijvoorbeeld wat langer op een chatvenster en kies ‘Plak’.

Hier vind je de belangrijkste functies

Interactieve afbeelding
Kijk uit!

Sommige mensen gebruiken een solide zwarte vorm om iets te censureren, bijvoorbeeld persoonlijke gegevens. Maar kijk daarmee uit: als een ander speelt met de belichting van een schermafbeelding of foto, kan het vlak doorschijnend worden.