Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iTip: Maak een online kerstkaart met vallende sneeuw

kerstkaart met vallende sneeuw
Icon voor iMovie
iMovie
Moeilijkheid:
Stappen:
1 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Voor een fysieke kerstkaart is het inmiddels een beetje laat, maar je kunt er nog altijd voor kiezen om je kerstwens online te versturen. En als je dan toch bezig bent, is het erg leuk om die tot leven te brengen met vallende sneeuw.

Vrolijke feestdagen

Online kerstkaart met vallende sneeuw

In deze iTip leggen we in 6 stappen uit hoe je vallende sneeuw in een online kerstkaart verwerkt. We gaan aan de slag met Apple’s iMovie, maar het werkt ook met andere videobewerkingsprogramma’s.

Lees hier stap voor stap hoe het werkt

1

Maak een kerstkaart

Bij het maken van een kerstkaart is het leuk om een persoonlijke kerstfoto te gebruiken. Dus pak die kerstmuts, draag die foute kersttrui en vraag iemand om een foto te schieten, terwijl jij triomfantelijk – en overladen met kerstgevoel – naast de kerstboom schittert.

2

Download wat sneeuw

Sneeuw downloaden: het kan. Ga naar een YouTube-video met vallende sneeuw, met op de achtergrond een groen scherm. Plak de link van deze video in een video-converter en downloaden maar.

Instructiefoto: Importeren
3

Importeren

Open iMovie (of een ander videobewerkingsprogramma), maak een nieuw project aan en importeer je kerstkaart en sneeuw.

4

Naar de tijdlijn

Plaats de kerstkaart in de tijdlijn. Zorg dat de kaart een afspeelduur van zo’n tien seconden heeft. Plaats je geïmporteerde sneeuw daarna boven de kerstkaart in de tijdlijn en maak deze ook zo’n tien seconden lang.

 vrolijke feestdagen
5

Green screen

Nu passen we het green screen-effect toe, waardoor het groen wegvalt. In iMovie doe je dit als volgt: selecteer de clip met de vallende sneeuw in de tijdlijn. Klik rechtsboven in de knoppenbalk op het icoontje met twee vierkantjes (Video-overlayinstellingen). Klik daaronder op ‘Cutaway’ en vink ‘Groen/blauw scherm’ aan.

6

Exporteren

Het vallende sneeuw-effect is toegepast! Exporteer de video en maak er via een website als ezgif.com een gifje van. Je online kerstkaart met vallende sneeuw is nu klaar om gedeeld te worden op sociale media!