Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

9 Numbers-sjablonen die dagelijks van pas komen

Apple's Numbers zit vol sjablonen voor je spreadsheets waar je je data in kwijt kunt. Deze negen komen ook in het dagelijks van pas!
Numbers sjablonen
Icon voor Numbers
Numbers
Icon voor Mac
Mac
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
15 minuten
Stappen:
9 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Sjablonen in Numbers

Voor de niet-wiskundigen onder ons klinkt Numbers misschien als die stoffige app om wat cijfers en andere variabelen in te plempen. Ook ‘Apple’s antwoord op Microsoft Excel’ klinkt niet bepaald beter – zelfs de doorsnee Windows-gebruiker blijft daar graag bij weg.

Toch is Numbers voor iedereen het proberen waard: de app zit vol handige en leuke sjablonen, en een deel daarvan komt zelfs in het dagelijks leven van pas. Hieronder lopen we de negen leukste (en handigste) met je na. Noteer bijvoorbeeld eindelijk dat soeprecept dat je al jaren geheimhoudt of track de vooruitgang van je conditie. Maar eerst: een spoedcursus over waar je de sjablonen überhaupt vindt.

Hier vind je de sjablonen

Numbers sjablonen

Ontdek de 9 Numbers-sjablonen

ws_numbers_sjablonen
1

Recept

Nieuw gerecht bedacht? Schrijf hem op in ‘Recept’! Begin met een omschrijving. Geef vervolgens aan welke ingrediënten je nodig hebt, evenals de hoeveelheden. Onder ‘Voorbeeldinstructies’ leg je stapsgewijs uit wat je moet doen.

ws_numbers_sjablonen
2

Maaltijdplanner

Over eten gesproken: met ‘Maaltijdplanner’ kun je voor elke dag van de week aangeven wat je voor ontbijt, lunch en avondeten gaat nuttigen. Ook is er ruimte voor een tussendoortje of twee. Niemand die meer vraagt ‘Wat eten we vandaag?’.

ws_numbers_sjablonen
3

Babystatus

Met ‘Babystatus’ houd je de groei van een kind bij. Bovenin plaats je de gegevens bij de geboorte, zoals de lengte, hoofdomtrek en het gewicht. Onderin leg je elke maand de nieuwe variabelen vast; de grafiek wordt vanzelf geüpdatet.

ws_numbers_sjablonen
4

Hardlooplogboek

Noteer in ‘Hardlooplogboek’ na elke hardloopronde hoelang je hebt gelopen, wat de afstand was en hoe hard je liep. Daarna worden je gemiddelden berekend, plus je hoogste tempo en je totale en langste afstand. Zie je verbetering?

ws_numbers_sjablonen
5

Feestplanner

In ‘Feestplanner’ krijg je zicht op een door jouw georganiseerd feest. Bij het tabblad ‘Budget’ bereken je je uitgaven, bij ‘Gastenlijst’ zet je alle genodigden en contactgegevens, en bij ‘Takenlijst’ noem je alles wat je moet regelen.

ws_numbers_sjablonen
6

Vakantieplanner

Met ‘Vakantieplanner’ heb je een overzicht van je vakantie, van uitjes tot reserveringen en je bagagelijst. Noem per reservering of activiteit op welke datum, tijdstip en plek het plaatsvindt. Vink voor je bagagelijst alles aan wat je hebt ingepakt.

ws_numbers_sjablonen
7

Verbouwing

Is je woning toe aan wat opknapbeurten? Geef in ‘Verbouwing’ per project aan wat je budget is en hoeveel het werkelijk heeft gekost. Numbers berekent het verschil. Valt een project goedkoper uit, dan komt dat geld ergens anders van pas.

ws_numbers_sjablonen
8

Factuur

Facturen hoef je niet zelf in elkaar te flansen: er is gewoon een sjabloon voor. Daarin zet je bovenin jouw gegevens of die van je bedrijf, daaronder zet je de klantgegevens. In de tabel geef je je kosten aan – Numbers berekent de totaalkosten.

ws_numbers_sjablonen
9

Sparen

‘Sparen’ bestaat uit meerdere tabbladen. In ‘Uiteindelijk spaarbedrag’ geef je aan hoeveel geld je wilt sparen, in ‘Aantal jaren’ hoelang je erover wilt doen. In ‘Maandbedrag’ bereken je vervolgens hoeveel je maandelijks moet sparen om je doel te bereiken.

Sjablonen van derden

De sjablonen die we hierboven noemen, zitten standaard verwerkt in de Mac-versie van Numbers. Voldoen die niet aan jouw wensen? Optie 1: een lege spreadsheet beginnen en ‘m volledig zelf in elkaar zetten.

Optie 2: zoeken naar alternatieven. Online hebben talloze Apple-gebruikers hun zelfontworpen sjablonen gepubliceerd, die je meestal al downloadt met één enkele klik. De website template.net helpt je verder, maar duik vooral even in Google met een zoekterm als ‘Numbers templates’.