Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Aan de slag met NameDrop en AirDrop via mobiel internet

Ben je aan het AirDroppen en verbreekt de bluetooth-verbinding, dan gaat AirDrop sinds kort verder via mobiel internet en hoef je niet opnieuw te beginnen. En met iOS 17 is er ook NameDrop, om snel contactgegevens uit te wisselen. Hier ontdek je hoe de functies werken.
NameDrop
Icon voor AirDrop
AirDrop
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
10 minuten
Stappen:
8 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Zo werken NameDrop en AirDrop via mobiel internet

NameDrop AirDrop mobiel internet
1

AirDrop

Schakel eerst AirDrop in: ga op je iPhone naar ‘Instellingen>Algemeen>AirDrop’ en zet een vinkje bij ‘Alleen contacten’ of ‘Alle personen gedurende 10 minuten’. Ga je voor de laatste, dan schakelt je iPhone vanzelf over tot ‘Alleen contacten’.

NameDrop AirDrop mobiel internet
2

Mobiele data

AirDrop staat aan, maar wil je de functie indien nodig ook met mobiele data gebruiken, dan moet je dat aangeven. Ook daarvoor ga je naar ‘Instellingen>Algemeen>AirDrop’, maar activeer nu ‘Gebruik mobiele data’.

NameDrop AirDrop mobiel internet
3

Delen

De functie is nu klaar voor gebruik! Ga naar een willekeurig bestand, tik op de Deel-knop en kies ‘AirDrop’. Kies nu een apparaat en het AirDroppen begint vanzelf. Waarschijnlijk via bluetooth, indien nodig via mobiel internet.

NameDrop AirDrop mobiel internet
4

NameDrop

De naam verklapt het al, maar in het AirDrop-menu regel je ook NameDrop. Navigeer daarom nogmaals naar ‘Instellingen>Algemeen>AirDrop’. Activeer hier de schakelaar: ‘Breng apparaten samen’.

NameDrop AirDrop mobiel internet
5

Bij elkaar

Wil je je gegevens met iemand uitwisselen? Pak dan jullie iPhones erbij en houd ze tegen elkaar aan. Om specifiek te zijn, houd de bovenste rand van je iPhone tegen de bovenste rand van de andere iPhone.

NameDrop AirDrop mobiel internet
6

Apple Watch

Ook met de Apple Watch (Ultra, SE en ­Series 8 of nieuwer) kun je NameDroppen. Het werkt door de bovenste rand van de Watch tegen de bovenste rand van een iPhone te houden – twee Watches tegen elkaar doen niets.

ws_airdrop_154
7

Delen of ontvangen?

Blob – na een geluidje en golfachtige animatie verschijnt je eigen Contactenposter in beeld. Maak nu een keuze: wil je alleen contactgegevens van de ander ontvangen, of ook die van jezelf delen? Tik op je voorkeur.

ws_airdrop_154
8

Wijzig

De contactgegevens van de ander verschijnen nu in beeld. Wil je zelf nog wat aanpassingen maken? Tik rechtsboven op ‘Wijzig’ om de gegevens naar je hand te zetten – zet bijvoorbeeld een emoji achter de naam. Sla op met ‘Gereed’.

Hier vind je de belangrijkste functies

ws_airdrop_154
Contactenposter

Voordat je gaat NameDroppen, doe je er goed wat aandacht te geven aan je Contactenposter. Dit wordt je visitekaartje: je contactgegevens staan in deze poster, en de ander krijgt ‘m te zien wanneer je NameDrop gebruikt.

Open de Contacten-app, ga naar ‘Contacten>[Je naam]>Wijzig’ en voeg alle gegevens toe die je met NameDrop zou willen delen. Tik vervolgens op ‘Wijzig’ en pas je huidige Contactenposter aan (‘Pas aan>Poster’), of maak een nieuwe met het plusje. Zet de poster nu naar je hand: kies het lettertype, een emoji of foto, en de tekst- en achtergrondkleur. Sla op met ‘Gereed’.