Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Stel een fotoalbum in als wallpaper en laat hem shuffelen

Koppel een fotoalbum aan het lockscreen van je iPhone of iPad en laat hem shuffelen: zo heb je telkens een nieuwe wallpaper.
Fotoalbum lockscreen shuffelen
Icon voor iOS 17
iOS 17
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
5 minuten
Stappen:
6 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Ontdek stap voor stap hoe je een fotoalbum als wallpaper laat shuffelen

Fotoalbum

Om een fotoalbum te laten shuffelen als wallpaper, heb je überhaupt nog een fotoalbum nodig. Dat moet je zelf in elkaar zetten. Begin als volgt: open op je iPhone of iPad de app Foto’s, ga daarna naar ‘Bibliotheek>Jaren>2023’ en tik op de eerste maand van het jaar waarin je foto’s hebt gemaakt. Vervolgens tik je op ‘Selecteer’ en vink je alle afbeeldingen aan die je in het album wilt zetten. Ga vervolgens naar het ronde icoontje met de drie puntjes, kies ‘Zet in album>Nieuw album’ en bedenk een passende naam. Sla je album op met ‘Bewaar’.

Op je Mac ga je iets anders te werk: selecteer je gewenste foto’s met de Command-toets, Ctrl-klik op je selectie en kies ‘Voeg toe aan>Nieuw album’. Bedenk nu weer een leuke naam. Heb je iCloud-foto’s geactiveerd,­­­ dan hoef je het album maar één keer te maken: je vindt je nieuwe fotoalbum meteen op al je Apple-apparaten.

ftr_fotos_153
1

Vergrendelscherm

Voordat je het fotoalbum voor de dag haalt, maak je eerst een nieuw vergrendelscherm aan. Ontgrendel daarvoor je iPhone of iPad, en leg daarna je vinger even op je vergrendelscherm. Tik vervolgens op de plus rechtsonder.

ftr_fotos_153
2

Shuffelen

In het huidige menu kies je een thema uit. In ons geval willen we dat de wallpaper van ons lockscreen steeds gaat shuffelen, en dat daarvoor alleen kiekjes uit ons fotoalbum worden gebruikt. Tik daarom bovenin op ‘Foto’s shuffelen’.

ftr_fotos_153
3

Shuffle-frequentie

Hoe vaak wil je dat je vergrendelscherm van achtergrond wisselt? Elk uur, elke dag, bij tikken of bij vergrendeling? Tik op ‘Shuffle-frequentie’ en vink je voorkeur aan.

ftr_fotos_153
4

Fotoalbum

Nu kun je het fotoalbum eindelijk aan je vergrendelscherm­­­ koppelen. Vink ‘Album’ aan, tik op de blauwe tekst ernaast en selecteer je album. Bovenin zie je nu al enkele voorvertoningen.­­­ Sla op met ‘Gebruik album’.

ftr_fotos_153
5

Een voor een

In het huidige menu zie je een voorvertoning van je eerste foto. Wil je van ieder kiekje zien hoe hij op je lockscreen komt te staan? Tik eenmaal op het scherm en het volgende plaatje verschijnt. Herhaal dit tot je alle foto’s hebt gehad.

Instructiefoto: Opslaan
6

Opslaan

Zet nu de puntjes op de i. Veeg naar links of rechts om een filter toe te voegen, tik op de klok om de kleur of stijl aan te passen, en kies wat widgets uit. Sla je vergrendelscherm op met ‘Voeg toe’ en stel ook je beginscherm in.