Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Aan de slag met de nieuwe trucjes van iWork

Pages, Numbers en Keynote krijgen er jaarlijks nieuwe functies bij. Heb je deze vernieuwingen al uitgeprobeerd?
ws_iwork
Icon voor Pages
Pages
Icon voor Mac
Mac
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
10 minuten
Stappen:
7 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Apple werkt ieder jaar een paar keer stilletjes zijn eigen office-apps bij: Pages, Keynote en Numbers. Ditmaal hebben ze zelfs een update gekregen naar een totaal nieuw nummer, versie 14.0. Dat schept hoge verwachtingen, maar is er daadwerkelijk zoveel veranderd?

Wij zetten alle vernieuwingen in de iWork-apps voor je op een rij. De meeste functies zijn direct bij alle drie de apps doorgevoerd, maar Keynote heeft ditmaal wat extra aandacht gekregen. Al worden wij persoonlijk het blijst van de functie die we in stap 1 van deze ­Academy-workshop beschrijven. Benieuwd?

Updaten

De updates voor Pages, Keynote en Numbers staan voor je klaar in de App Store, op zowel de Mac als op de iPhone en iPad. Bij eerstgenoemde moet je soms nog handmatig updates verversen: open de App Store, kies ‘Updates’, en druk op je toetsenbord Command en R tegelijk in om de nieuwste updates binnen te halen.

Pages, Numbers en Keynote

ws_iwork
1

Niet-aaneengesloten woorden

Het is nu een stuk gemakkelijker om losse stukken tekst tegelijk te selecteren. Sleep over een stuk tekst om het te selecteren, en houd dan Cmd ingedrukt terwijl je een ander stuk tekst selecteert om ze allebei in je selectie te zetten.

ws_iwork
2

Betere foto-ondersteuning

Foto’s van je iPhone worden standaard opgeslagen­­­ in HEIC-formaat. Daar kon iWork niet goed mee overweg, maar nu wel! iPhone-foto’s houden nu hun originele kwaliteit als je ze in een Pages-, Numbers- of Keynote-document zet.

ws_iwork
3

Nieuwe meldingen

De meldingen die in beeld komen als iemand voor het eerst deelneemt aan een document waaraan wordt samengewerkt zijn nu iets verder gestroomlijnd. Althans, aldus Apple – wij zien het verschil nog niet echt.

Keynote

ws_iwork
1

Dynamische kleur

Keynote heeft meerdere nieuwe thema’s erbij gekregen. De tofste daarvan is ‘Dynamische kleur’: je stelt hem in bij het maken van een nieuwe presentatie bij ‘Archief>Nieuw’, onder ‘Dynamisch>Dynamische kleur’.

ws_iwork
2

Stel in

Je dia’s krijgen nu een dynamische kleur die constant verandert. Je stelt rechtsonder in tussen welke kleuren de presentatie wisselt, onder welke hoek de kleurschakeringen staan, én met welke snelheid de kleuren veranderen.

ws_iwork
3

Minimalistisch

Heb je liever iets minder opvallende dia’s? Dat kan ook! In Keynote 14.0 zijn ook de thema’s ‘Minimalistisch licht’ en ‘Minimalistisch donker’ toegevoegd – die zijn nogmaals te vinden onder ‘Archief>Nieuw’, en dan onder ‘Minimaal’.

ws_iwork
4

PowerPoint-proof

De laatste verbetering in iWork 14.0: Keynote kan beter overweg met PowerPoint-presentaties. Zowel bij het importeren als exporteren van PowerPoint-presentaties gaat het nu minder vaak mis met diaovergangen.

ws_iwork