Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Ideogram: combineer beeld en tekst met AI

Ideogram kan naast beeld ook heel goed overweg met tekst, waardoor je gemakkelijk boekomslagen, denkbeeldige magazines en mooie posters in elkaar draait. En hij kost niets! In deze workshop laten we je zien hoe je er alles uit haalt.
ws_ideogram
Icon voor Mac
Mac
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
20 minuten
Stappen:
9 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Lees hier stap voor stap hoe het werkt

ws_ideogram
1

Account

Voordat je kunt beginnen, moet je een account aanmaken bij Ideogram. Dit gaat altijd via je Google- of Apple-account. Inloggen is dus zo gepiept, en je hoeft geen los wachtwoord aan te maken.

ws_ideogram
2

Inspiratie

Het hoofdscherm van Ideogram toont de creaties van anderen. Handig voor inspiratie, maar dit is ook een beperking van de gratis versie van Ideogram: alles wat je maakt, is voor iedereen zichtbaar. Let daar dus op.

ws_ideogram
3

Prompt

Bovenin vul je je prompt in. Je kunt hier heel gedetailleerd te werk gaan, in normale (bij voorkeur Engelstalige) spreektaal. Teksten die je in de afbeelding wilt zien, kun je het beste binnen aanhalingstekens plaatsen.

ws_ideogram
4

Aspectratio

Bij ‘Ratio’ selecteer je de beeldverhouding van je plaatje. Wil je een poster of boekomslag maken? Kies dan voor een verticale vorm. Wil je liever een banner maken voor je sociale media? Kies dan een brede vorm.

ws_ideogram
5

Vier opties

Druk op ‘Generate’ om je tekst om te toveren tot een afbeelding. Je krijgt na een paar seconden vier opties te zien. Niet tevreden over de resultaten? Pas eventueel je prompt aan, en druk weer op ‘Generate’.

ws_ideogram
6

Remix

Klik op een afbeelding en druk op ‘Remix’ om een nieuwe variant te maken. Ideogram houdt dan rekening met de gegenereerde afbeelding en maakt iets wat er heel erg op lijkt. De AI begint dus niet opnieuw.

ws_ideogram
7

Variatie

Je krijgt nu weer vier resultaten te zien, die lijken op de afbeelding die je hebt geremixt. Hiermee is het dus gemakkelijk om een resultaat nét wat verder aan te scherpen, voor als je nog niet helemaal tevreden bent.

ws_ideogram
8

Creatief

In het vorige voorbeeld maakten we een boekomslag, maar Ideogram kan nog veel meer. Kijk naar de plaatjes van andere gebruikers en zie wat er mogelijk is. Deze ‘filmscène’ is bijvoorbeeld ook zo in elkaar gezet.

ws_ideogram
9

Downloaden

Als je tevreden bent, wordt het tijd om de afbeelding te vereeuwigen. Klik hiervoor een afbeelding aan en kies de drie stipjes rechtsboven. Ga dan voor ‘Download’. Daarna kun je de afbeelding naar hartenlust delen!

ws_ideogram