Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Reis slimmer met Flitsmeister

Met Flitsmeister kan je iPhone je een handje helpen in het verkeer. Hij helpt niet alleen bij het uitstippelen van je route, maar waarschuwt ook voor opmerkelijke of gevaarlijke verkeerssituaties. Tijd voor een rondleiding!
Flitsmeister
Icon voor Apps
Apps
Icon voor iPhone
iPhone
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
15 minuten
Stappen:
8 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Ontdek alles over Flitsmeister

Ftr_flitsmeister
1

Automatisch

Als je iPhone merkt dat je rijdt, start de app op de achtergrond op. Mits je dit hebt ingesteld: tik op het tandwiel, kies ‘Automatisch starten’ en activeer de schakelaar. Handig als je je al route kent, maar wel de actuele verkeerssituatie wilt zien.

Ftr_flitsmeister
2

Route plannen

Ken je de route niet? Raadpleeg dan Flitsmeister: sleep het hendeltje naar boven, typ de naam of het adres in de zoekbalk en tik dit aan. Kies nu je gewenste route uit door te vegen, tik op ‘Start route’ en navigeren maar!

Ftr_flitsmeister
3

Thuis of werkplek

Thuis- en werkadressen hoef je niet steeds opnieuw in te voeren. Veeg de hendel weer omhoog, kies ‘Thuis’ of ‘Werk’ en zoek het betreffende adres op. Voortaan tik je simpelweg op ‘Thuis’ of ‘Werk’ om de navigatie te starten.

Ftr_flitsmeister
4

Aankomsttijd

Met Flitsmeister kun je je verwachte aankomsttijd met anderen delen. Start je route, tik op de tijd linksonder, kies ‘Rit delen’, en bepaal hoe je de bijbehorende link wilt versturen. Hiermee ziet de ontvanger ook je live locatie.

Ftr_flitsmeister
5

Waarschuwingen

Flitsers, ongevallen, maximumsnelheden – de app kan je voor veel verkeerssituaties waarschuwen met notificaties en geluiden. Die kun je per situatie aanpassen: tik op het tandwiel, kies ‘Waarschuwingen’ en ga naar een categorie.

Ftr_flitsmeister
6

Uitschakelen

Meldingen voor specifieke situaties kun je uitschakelen. Denk aan een flitspaal die je dagelijks ziet – daarvoor heb je geen waarschuwing meer nodig! Zoek de situatie op in de kaart: tik op het icoontje, daarna op de luidspreker.

Ftr_flitsmeister
7

Melden

Kom je een opmerkelijke situatie tegen die nog niet is gemeld? Dan is het jouw beurt: tik op ‘Melden’, geef aan wat er aan de hand is en in welke rijrichting dit van toepassing is. Flitsmeister pakt hiervoor je huidige locatie.

Ftr_flitsmeister
8

Apple Watch

Apple Watch-dragers opgelet: tik weer op het tandwiel, kies ‘Geluidsopties’ en activeer ‘Voelbaar signaal’. Wanneer Flitsmeister je nu een waarschuwing stuurt, zul je dit voortaan zelfs voelen middels een trilling op je pols.

Hier vind je de belangrijkste Flitsmeister-functies

Flitsmeister
Parkeergeld betalen

Hoera, je bent er! Wanneer je uitstapt in een parkeerzone, vraagt de app of je een parkeeractie wilt starten. Doe je dit en rijd je aan het eind van je bezoek weer weg, dan wordt de parkeeractie gestopt en kun je de parkeerkosten direct via de app betalen. Dit is vaak goedkoper, want je betaalt per minuut, terwijl veel gemeentes je via de automaat per (half) uur laten betalen.

Wel betaal je per keer € 0,35 aan transactiekosten aan Flitsmeister. Bovendien moet je de functie eerst eenmalig inschakelen en je kenteken doorgeven. Tik hiervoor op de drie streepjes linksonder, kies ‘Parkeren’ en volg de stappen op het scherm.