Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Installeer een beveiligingscamera van Ezviz

Een beveiligingscamera installeren is niet moeilijk. Hier laten we zien hoe dat met de Ezviz C3A-beveiligingscamera en de W2D-hub werkt.
Ezviz C3A review
Icon voor HomeKit
HomeKit
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
20 minuten
Stappen:
9 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Beveiligingscamera installeren

Vroeger waren beveiligingscamera’s vooral weggelegd voor bedrijven, of de allerrijksten die hun dure bezittingen wilden beschermen. Voor de gewone mens was het allemaal net te veel gedoe. Met de komst van slimmere systemen raakt de beveiligingscamera echter steeds meer ingeburgerd. Toezicht kunnen houden op je bezittingen, gewoon op je iPhone of iPad middels een app, is handig en geeft een veilig gevoel. Bovendien kan het ook gewoon heel leuk zijn om te zien wat je hond, kat of kind nou allemaal uitspookt als je van huis bent.

Een beveiligingssysteem hoeft ook niet zo duur te zijn dat er na aanschaf niets van waarde meer te beveiligen is. De Ezviz-lijn van beveiligingsgrootheid Hikvision biedt al camera’s voor minder dan vijftig euro. Voor meer krijg je een uitgebreider systeem, of draadloze opties. In deze workshop gaan wij aan de slag met het complete pakket, waarvan de officiële prijs 399 euro is. We laten zien hoe je dit installeert en hoe de app werkt.

Lees hier stap voor stap hoe het werkt

Ezviz C3A review
1

W2D plus C3A

Ons Ezviz-systeem bestaat uit het W2D basisstation en twee C3A draadloze camera’s. De camera’s zijn los te gebruiken, maar de koppeling met het basisstation heeft zo zijn voordelen.

Instructiefoto: Plaats batterij
2

Plaats batterij

Als de C3A-camera is gekoppeld met het basisstation, houdt de batterij van de camera het namelijk negen maanden vol op een lading. Klik de behuizing van de ­camera open en plaats de batterij.

Instructiefoto: Sluit W2D aan
3

Sluit W2D aan

Het basisstation sluit je aan op het stopcontact. En op je modem of router middels de meegeleverde netwerkkabel. Er wordt zo automatisch verbinding gemaakt met je netwerk.

Instructiefoto: Druk op Sync
4

Druk op Sync

Druk vervolgens op de Sync-knop van het basisstation. Houd de Sync-knop van de camera’s ingedrukt totdat deze tegen je beginnen te praten (ja, echt). De koppeling wordt gemaakt.

Instructiefoto: Download de Ezviz-app
5

Download de Ezviz-app

Tijd om je iPhone erbij te pakken. Ga naar de App Store en zoek op ‘Ezviz’. Hierboven zie je de app die je moet hebben. Download vervolgens de Ezviz-app door op ‘Download’ te tikken.

Instructiefoto: Voeg apparaat toe
6

Voeg apparaat toe

Open de app en maak een account aan. Je komt op het startscherm. Tik op het plusje om een nieuw apparaat toe te voegen, in dit geval het W2D-basisstation.

Instructiefoto: Scan QR-code
7

Scan QR-code

De camera van je iPhone wordt – na het accepteren hiervan – geactiveerd. Scan vervolgens de QR-code aan de onderzijde van het basisstation.

Instructiefoto: Camerabeelden
8

Camerabeelden

Het basisstation én de gekoppelde camera’s komen tevoorschijn in de app. Een beknopte uitleg over hoe de app werkt, vind je op de vorige pagina.

Instructiefoto: Instellingen W2D
9

Instellingen W2D

Tik op ‘Basisstation’ om de instellingen van de W2D te openen. Deze heeft bijvoorbeeld een luide sirene voor als er beweging wordt geconstateerd door (een van) de camera’s.